Oldal kiválasztása

Új köztér született

Szerző: | 2021-06-30.

'- Folytatjuk a város fejlesztését, szeretnénk, ha nem csak egy szezonális hely lenne Balatonfüred. A kultúra városa vagyunk, ezen az úton haladunk tovább, a most lezárult több mint másfél milliárdos beruházás is ezt szolgálja – fogalmazott Bóka István polgármester, a Gyógyhelyfejlesztés Balatonfüreden projekt záróünnepségén.

Már hónapokkal ezelőtt birtokba vehették a látogatók a Zákonyi sétány új parkját. A mélygarázs fölötti, mintegy nyolcezer négyzetméteres placcon galériák (Zsdrál-Art Kortárs Művészeti Galéria, Kiss Ferenc műgyűjtő galériája) vendéglátóhelyek és üzletek nyíltak, a park egy részében pedig telente 900 négyzetméteres műjégpálya is üzemel. A városfejlesztési program részeként megújult a szabadtéri színpad is.

– Egy színvonalas beruházást zárhatunk most le, amely méltó Balatonfüredhez. Füred nem csupán egy fürdőváros, hanem a turisztikai szolgáltató paletta első számú szereplője. A város folyamatosan fejlődik, és mindig vannak új tervek a tovább lépéshez – vélekedett Kontrát Károly államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, a Kiss Ferenc műgyűjtő működtette, a napokban nyíló galériában rendezett ünnepségen.

Mint arról már korábban írtunk, a Zákonyi utca felső oldalán évtizedek óta egy parkoló várta a Balatonfüredre érkezőket. A parkoló helyére 2017-ben egy 180 férőhelyes, liftes mélygarázs épült, fölötte pedig négy épülettel és parkkal kialakult egy új tér. Ritka, ellipszis alakú, feszített víztükrű, több színben játszó szökőkút is várja a pihenni vágyókat. Az egész tér, ahogy Balatonfüred sétányai is, család-, gyermek-, és kerékpáros-barát kialakítású.
A beruházás teljes összege 1,562 milliárd forint, amelyhez az önkormányzat 579 millió forint önerőt biztosított.

A projekt részeként a Horváth Mihály utcában a Balaton Szabadidő és Konferenciaközpont területén lévő szabadtéri színpad is megújult. Lefedték a nézőteret és a színpadot, a hatszáz férőhelyes nézőtér padjait kényelmes sor- és ülőhelyszámozással ellátott székekre cserélték. Korszerűsítették a fellépők öltözőit, a fejlesztők ügyeltek arra is, hogy a legszebb díszlet, a tihanyi-félsziget látványa a háttérben megmaradjon.

Az ünnepségen fellépett a Virtuózokból is ismert Schwartz Zoltán hegedűművész, és maga a műgyűjtő, Kiss Ferenc is zongorázott.

  • Képgaléria
Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

fény

2024.06.25.

Szép lett az Esterházy kastély, de este vak sötétben kell arrafelé mászkálni. Egyetlen lámpa nem világítja meg azt a szép…

film

2024.06.07.

Elég érdekes a filmfesztivál helyi programja. Gyakorlatilag a nagyobb filmeket csak Veszprémben lehet látni, itt és Almádiban elsősorban a kisebb…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart