Oldal kiválasztása

Új köztér született

Szerző: | 2021-06-30.

'- Folytatjuk a város fejlesztését, szeretnénk, ha nem csak egy szezonális hely lenne Balatonfüred. A kultúra városa vagyunk, ezen az úton haladunk tovább, a most lezárult több mint másfél milliárdos beruházás is ezt szolgálja – fogalmazott Bóka István polgármester, a Gyógyhelyfejlesztés Balatonfüreden projekt záróünnepségén.

Már hónapokkal ezelőtt birtokba vehették a látogatók a Zákonyi sétány új parkját. A mélygarázs fölötti, mintegy nyolcezer négyzetméteres placcon galériák (Zsdrál-Art Kortárs Művészeti Galéria, Kiss Ferenc műgyűjtő galériája) vendéglátóhelyek és üzletek nyíltak, a park egy részében pedig telente 900 négyzetméteres műjégpálya is üzemel. A városfejlesztési program részeként megújult a szabadtéri színpad is.

– Egy színvonalas beruházást zárhatunk most le, amely méltó Balatonfüredhez. Füred nem csupán egy fürdőváros, hanem a turisztikai szolgáltató paletta első számú szereplője. A város folyamatosan fejlődik, és mindig vannak új tervek a tovább lépéshez – vélekedett Kontrát Károly államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, a Kiss Ferenc műgyűjtő működtette, a napokban nyíló galériában rendezett ünnepségen.

Mint arról már korábban írtunk, a Zákonyi utca felső oldalán évtizedek óta egy parkoló várta a Balatonfüredre érkezőket. A parkoló helyére 2017-ben egy 180 férőhelyes, liftes mélygarázs épült, fölötte pedig négy épülettel és parkkal kialakult egy új tér. Ritka, ellipszis alakú, feszített víztükrű, több színben játszó szökőkút is várja a pihenni vágyókat. Az egész tér, ahogy Balatonfüred sétányai is, család-, gyermek-, és kerékpáros-barát kialakítású.
A beruházás teljes összege 1,562 milliárd forint, amelyhez az önkormányzat 579 millió forint önerőt biztosított.

A projekt részeként a Horváth Mihály utcában a Balaton Szabadidő és Konferenciaközpont területén lévő szabadtéri színpad is megújult. Lefedték a nézőteret és a színpadot, a hatszáz férőhelyes nézőtér padjait kényelmes sor- és ülőhelyszámozással ellátott székekre cserélték. Korszerűsítették a fellépők öltözőit, a fejlesztők ügyeltek arra is, hogy a legszebb díszlet, a tihanyi-félsziget látványa a háttérben megmaradjon.

Az ünnepségen fellépett a Virtuózokból is ismert Schwartz Zoltán hegedűművész, és maga a műgyűjtő, Kiss Ferenc is zongorázott.

  • Képgaléria
Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Helytörténeti Gyűjtemény2024-04-18 18.40AgoraOlyan szép és zöld lett ez az épület is! Mint a bíróság, meg a konferenciaközpont, meg a többi. Ja, nem.
  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004