Átadták az elkerülő utat

Átadták az ipari elkerülő utat. A Vázsonyi utat és a Bajcsy Zsilinszky utcát összekötő 500 méteres szakaszt már hetek óta használják az autósok. A beruházás 140 millió forintba került.

– Régi vágyunk teljesült az útszakasz megépítésével, hiszen tehermentesíti a városközpontot – mondta Bóka István polgármester az út átadóján.

Rojtos Norbert, a térség önkormányzati képviselője hangsúlyozta: már másfél hónapja elkészült az út, mégis sokáig kordonnal volt lezárva, mert az új nyomvonal engedélyeztetése a szokásosnál tovább tartott mivel két országos közutat köt össze.
– A város egyik legszebb panorámájú utcája ez, igyekszünk a bekapcsolódó utakat is felújítani. A közeljövőben megvalósulhat a Kazinczy-, a Kölcsey- illetve a Téltemető utcák útburkolatának felújítása – tette hozzá.

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: Balatonfüreden tudatos városfejlesztés zajlik, ennek fontos eleme volt a városközpontot elkerülő út megépítése.
– Friss döntés, hogy a kormány egymilliárd forint fejlesztési forrást biztosít Balatonfürednek, a támogatás a város újraindítását segíti a covid utáni időszakban – jelentette be az államtitkár.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.