Oldal kiválasztása

Sajtóközlemény

Befejeződött a Papsoka felhagyott temetők rehabilitációja. Balatonfüred Város Önkormányzata 15 millió forint támogatást nyert a Balatoni Fejlesztési Tanácstól,és ugyanennyi önrésszel járult hozzá a Papsoka felhagyott temetők IV. befejező ütemben történő felújításához.

Balatonfüreden Balatonszőlős irányába haladva a város végén, a Régi temető utcában található a Papsoka templomrom és a három felhagyott temető: a katolikus, a református és az izraelita temető.

Az önkormányzat 2016-tól tervezte, hogy megkezdi a leromlott állapotú temetők felújítását. A Papsoka közel 20 000 m2 korábban teljesen benőtt, elhanyagolt, áthatolhatatlan terület teljes felújítása 2017-től négy ütemben valósult meg. Az első ütemben a református temető, majd a katolikus temető, a templomrom körüli terület, és végül a 2020-21. évben a befejező munkálatokban a temető infrastrukturális ellátottsága is megtörtént.

A Papsokára látogatók számára ívókút került kihelyezésre, valamint a gyalogutakat térvilágítás szegélyezi. A vagyonvédelemet és a közbiztonságot 2 db térfigyelő kamera biztosítja. A felhagyott református és katolikus temetőket elegáns kőlépcsők köti össze, a lépcsőkön felérve gyönyörű panoráma tárul az odalátogató elé. A 2017 óta tartó beruházással a terület és környéke minden napszakban és évszakban kényelmesen látogatható. A visszajelzések szerint Papsoka a város egyik gyöngyszeme lett.

A 120 millió forint összköltségű beruházáshoz 60 millió forintot biztosított a Balaton Fejlesztési Tanács, ugyanennyivel járult hozzá a fejlesztéshez a helyi önkormányzat. A beruházás a felekezetek hozzájárulása nélkül nem valósulhatott volna meg.

További információ kérhető:
Csorba Kata
30/2161768
furedtv@furedtv.hu

          

 

 

Megosztás

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004