Oldal kiválasztása

Anna-fesztivál – Prímások, operák, utcabál

Szerző: | 2021-07-24.

Cigányprímások versenye, a Magyar Állami Operaház műsorai, kórusok koncertje, operagála és az elmaradhatatlan szívhalászat – íme, az Anna-fesztivál kínálata. Az elmúlt évek alatt színes kínálatával önálló arculatot kialakító fesztivál július 26-01. között újra élettel tölti meg a várost. A Gyógy téri nagyszínpadon a legjobb prímások zenélnek, világhírű operák részletei csendülnek fel a legszakavatottabbak előadásában, a lányok pedig kihalászhatják a Balatonból a szerelmük nevét.

Az egész hét az Anna-bál jegyében zajlik majd a városban. A július 31-én, szombaton rendezendő bál előtt tematikus városnéző sétákon lehet megismerkedni a bálhoz köthető történetekkel, anekdotákkal.

Krúdy Gyula novellája alapján, amelyben vízbe dobott férfi nevekkel feliratozott fa-szíveket kellett kihalászni a hölgyeknek a Balatonból, hogy megtudják ki lesz a báli táncpartnerük, idén is kifut a hajó fedélzetén a szép lányokkal. A szívhalászat romantikáját Novák Péter énekes, zeneszerző, színész, koreográfus celebrálja majd.

A szívkórház előtti téren felállított nagyszínpadon a legjobb cigányprímások adnak koncertet. Itt lesz a hagyományos Operagála, amelyen világhírű darabokból csendülnek fel részletek. Carmen, Hunyadi László és Strauss Denevérje előtt egy nappal a Magyar Állami Operaház művészei lépnek fel a Gyógy téren.

Az Anna-bál alternatívájaként idén is lesz utcabál a város történelmi negyedében. Könnyed elegancia, táncparkett és koncert a Blaha utcában. Teraszok, minőségi gasztro-kínálat és laza szórakozás a báltól pár lépésnyire.

A hagyományos báli menet bevonulása után fél kilenckor a szervezők kiürítik az utcát és megkezdődik a kulissza átalakítása. Látványos díszítés és utcabútorok fogadják majd a vendégeket, akik este kilenc órától érkezhetnek az utcabálra.

A romantikusabb alkatok az Anna-bál estéjén az Anna-báli szépek mezőhegyesi, szilvásváradi és bábolnai ménesgazdaságok díszes fogatain sétakocsikázhatnak Balatonfüred belvárosában.

A július 26-augusztus 1. között zajló Anna-fesztivál részletes programja itt.

A város ebben az évben is támogatási szerződést kötött a Szerencsejáték Zrt-vel valamint az MVM-mel az Anna-bál illetve az Anna-fesztivál programjainak szponzorálására.

 

Megosztás

Olvass tovább

Programok

< 2023 >
Május
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Attila2024-02-28 17.10AgoraÍzléses közterületek Füreden? De mi lesz a lakóteleppel ,évek óta nem kezelik rendesen a növényeket ,bokrokat, fákat. Több szolgáltató feltúrta
  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004