Oldal kiválasztása

Füredi lány lett az Anna-bál szépe

Szerző: | 2021-08-01.

A balatonfüredi 18 éves Horváth Esztert választották a 196. Anna-bál szépének. Az első udvarhölgy a 19 éves diósdi Nánási Dorottya, a második udvarhölgy pedig a 21 éves szegedi Hadfi Zita lett.

A bál szépe, Horváth Eszter a Lóczy gimnázium tanulója, tanulmányait Budapesten közgazdasági területen szeretné folytatni.
– Minden évben követtem a bált, ott álltam és néztem a bevonulást. Nagyon vártam, hogy elsőbálozó lehessek. Mosolyogj, legyél kedves, és viszonozni fogják – ezt a tanácsot kaptam a korábbi bál szépétől, igyekeztem betartani. Ennél szebben nem is alakulhatott volna az este – mondta vidáman kezében az aranyalmával, a herendi vázával az Anna Grand Hotel színpadán a bálkirálynő.

Az első udvarhölgy Nánási Dorottya most érettségizett, és az ELTE pszichológia szakán folytatja a tanulmányait. Szüleivel, nagymamájával és húgával érkezett a bálra.
– Nagymamám bíztatott, hogy jöjjek el, meglepett, hogy bekerültem a legszebb 15 lány közé, azt pedig gondolni sem mertem, hogy a legszebb három lány között leszek. A húgom nyakában is ott van a herendi szív, szeretném, ha legközelebb ő is itt állhatna a színpadon, a legszebbek között – válaszolta kérdésünkre az első udvarhölgy.

A második udvarhölgy Hadfi Zita már joghallgató, de mint alkalmi műsorvezető, sokat szerepel a színpadon. Ha befejezi az egyetemet, szeretne ezen a pályán elhelyezkedni. – Kiskorom óta követem a bál eseményeit, valóra vált az álmom, azzal, hogy itt lehetek – fogalmazott.

A bál szépe modernizált Viktória-mintás herendi vázát, udvarhölgyei Rothschild- és Apponyi-mintásat kaptak ajándékba.

  • Képgaléria

Az Anna-bálon a résztvevők közül hagyományosan a közönség szavazza meg a legszebb tizenöt lányt, akik közül végül a zsűri választotta ki a bál szépét és két udvarhölgyét.

A palotást a Magyar Állami Operaház balettművészei táncolták, kísért a Mendelssohn Kamarazenekar. A hagyományos megnyitó után életre kelt a Blaha utca is, ahol amolyan alternatív bált rendeztek.

Ünnepi köszöntőjében a bál fővédnöke, Varga Judit igazságügyi miniszter, a rendezvényt Magyarország legékesebb gyöngyszemének nevezve. Megemlékezett arról, hogy a 196 éve tartó hagyomány néha megtört, például 1916-ban a világháború miatt, és tavaly sem rendezhették meg a bált a koronavírus-járvány miatt.

Porga Gyula, Balatonfüred kulturális testvérvárosa, Veszprém polgármestere a két város kapcsolatát méltatva kiemelte: az Európa Kulturális Fővárosa programot Veszprém nem egyedül, hanem a régióval közösen rendezi.
Az a gazdag történelmi tradíció, amelynek a térségben meg kell felelni, arra is kötelez, hogy ne elégedjünk meg annak megőrzésével, amit az elődeink felépítettek, hanem mindig tegyünk is hozzá – hívta fel a figyelmet a veszprémi polgármester.

– Anna örök, és az Anna-bál is az – kezdte köszöntőjét Bóka István, Balatonfüred polgármestere, aki nagy lehetőségnek nevezte, hogy Veszprém nemcsak Balatonfüredet, hanem az egész Balaton régiót is bevonta az Európa kulturális fővárosa programba.

A Kiss Ernő-díjat, magát a huszárkapitányt ábrázoló szobrot, Kováts Péter hegedűművész, a Mendelssohn Kamarazenekar vezetője vehette át.

A 80 ezer forintos jegyek szinte napok alatt elkeltek az idei bálra. A vendégek elé 3300 darabos, mintegy kilencven millió forint összértékű, az 1930-as évekig visszanyúló Apponyi motívumokkal díszített szerviz került.

Idén is a báli közönség szavazta meg a 15 legszebb lányt, akik közül a Horgas Eszter fuvolaművész, Kocsis Korinna, korábbi Anna-bál szépe, V. Kulcsár Ildikó újságíró, és Schiffer Miklós divatszakértő, Ókovács Szilveszter az Operaház igazgatója és Gömbös Lóránd üzletember alkotta zsűri választotta ki a bál szépét és udvarhölgyeit.

Folytatva a hagyományt, vasárnap délelőtt 10.45-kor, a bál szépe és udvarhölgyei láthatók a Kisfaludy Színpadon, majd lovashuszár kísérettel sétakocsikáznak a városban, este pedig a Gyógy téren operafilm vetítéssel ér véget az idei Anna fesztivál.

A város ebben az évben is támogatási szerződést kötött a Szerencsejáték Zrt-vel valamint az MVM-mel az Anna-bál illetve az Anna-fesztivál programjainak szponzorálására.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004