Kamerákkal az illegális hulladéklerakás ellen

A város több pontján kamerák figyelik a hulladékgyűjtő konténereket, bízva abban, hogy ez visszatartja majd az illegális szemetelést. A Probio Zrt. pályázati forrásból a Köztársaság utca 1. és 19. számú házaknál valamint a Száka és a Tölgyfa utcai konténereknél helyezett ki térfigyelő kamerákat.

A cég az Információs és Technológiai Minisztérium „Tisztítsuk meg az Országot!” pályázatán nyert támogatást a kamerák beszerzésére. A kamerás ellenőrzés célja az illegális hulladékok elhelyezésének megakadályozása, a lakótelepi szelektív gyűjtőszigetek túlterheltségének megszüntetése.

A kihelyezett kamerák élő képeinek segítségével figyelik a Probio munkatársai az illegális hulladék elhelyezőket Balatonfüreden.

A város különböző pontjain gyakran tapasztalható, hogy vélhetően építőipari, kereskedelmi, vendéglátóipari tevékenységből származó hulladékot helyeznek ki illegálisan a közterületekre, – ezt igyekszik megakadályozni a kamerás rendszer.

A lakótelepi konténertárolók bejáratához információs táblákat is kihelyeztek, melyek tájékoztatják a lakosságot, hogy a hulladékgyűjtő szigetet csak a lakótelepen élők vehetik igénybe.

A Probio felhívja a figyelmet arra, hogy a gazdálkodó szervezetek részére is van lehetőség a szelektív hulladékok elszállítására térítési díj ellenében.
Az illegális hulladéklerakás tiltott, szabálytalanság esetén a Probio rendőrségi eljárást kezdeményez.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.