Oldal kiválasztása

Kamerákkal az illegális hulladéklerakás ellen

Szerző: | 2021-08-08.

A város több pontján kamerák figyelik a hulladékgyűjtő konténereket, bízva abban, hogy ez visszatartja majd az illegális szemetelést. A Probio Zrt. pályázati forrásból a Köztársaság utca 1. és 19. számú házaknál valamint a Száka és a Tölgyfa utcai konténereknél helyezett ki térfigyelő kamerákat.

A cég az Információs és Technológiai Minisztérium „Tisztítsuk meg az Országot!” pályázatán nyert támogatást a kamerák beszerzésére. A kamerás ellenőrzés célja az illegális hulladékok elhelyezésének megakadályozása, a lakótelepi szelektív gyűjtőszigetek túlterheltségének megszüntetése.

A kihelyezett kamerák élő képeinek segítségével figyelik a Probio munkatársai az illegális hulladék elhelyezőket Balatonfüreden.

A város különböző pontjain gyakran tapasztalható, hogy vélhetően építőipari, kereskedelmi, vendéglátóipari tevékenységből származó hulladékot helyeznek ki illegálisan a közterületekre, – ezt igyekszik megakadályozni a kamerás rendszer.

A lakótelepi konténertárolók bejáratához információs táblákat is kihelyeztek, melyek tájékoztatják a lakosságot, hogy a hulladékgyűjtő szigetet csak a lakótelepen élők vehetik igénybe.

A Probio felhívja a figyelmet arra, hogy a gazdálkodó szervezetek részére is van lehetőség a szelektív hulladékok elszállítására térítési díj ellenében.
Az illegális hulladéklerakás tiltott, szabálytalanság esetén a Probio rendőrségi eljárást kezdeményez.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart