Elkezdődik a füredi bíróság építése

A Kossuth utca 26/b épület helyén a napokban a bontási munkákkal kezdetét veszi a törvénykezési hely épületének kivitelezése. Az építés idejére az ingatlan előtti járdát valamint az Alsó köz felső szakaszát lezárják, illetve megszüntetik az ezen az oldalon lévő Kossuth-téri autóbusz megállóhelyet.

A beruházás az óváros rehabilitációja, azaz a Zöld város program keretében zajlik. Mint arról korábban már többször írtunk, a Kossuth utca 26-ban a Járási Hivatal épülete áll, amit a tervek szerint jövő tavasszal adnak át, a mellette lévő, 26/b számú ingatlanon pedig a járási törvénykezési hely épül meg. Az említett két épület munkálatai a megyei kormányhivatal beruházásában zajlanak.

A Zöld város program keretében, a Fehér templom és az Evangélikus templom közötti városrész rehabilitációja valósul meg. A Kossuth utca – Alsó köz- Segesdi utca- Somogyi utca határolta 7500 négyzetméteres területen felújítják az önkormányzati tulajdonban lévő régi épületeket (Kossuth utca 24. 22. 20.) új, nyitott tereket, parkokat alakítanak ki. Az elképzelések szerint egy gépkocsi mentes, parkosított, szolgáltatásokat kínáló településközpont létesül a felső városrészben.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.