Októberre kész az új sétány

Októberre elkészül a város új sétaútja, a Kékszalag sétány. A Füred Kemping előtti 550 méteres szakasz egy impozáns sétálóút lesz, pihenő padokkal, sok zöldfelülettel, hangulatos szigetsávokkal, a tókerülő vitorlás versenyt megidéző látványelemekkel.

Az új sétány a kempinget köti össze a Széchenyi sétányon keresztül a Tagore sétánnyal, így egy impozáns, egységes arculatú, egybefüggő sétálórész áll majd rendelkezésre a város parti részén. Az út két oldalán fákat ültetnek, ahol csak lehet, parkosítanak, zöld teresedéseket hoznak létre. Az új szakasz a legendás vitorlás versenyről kapta a nevét, amelyet különböző elemekkel be is mutat, így várhatóan egyben turistalátványosság is lesz.

– A jövő évi szezonra elkészül a sétány folytatása is, amely a kemping főbejáratától egészen levezet majd a Balaton partra. Itt a meglévő kempingbe bevezető utat felújítjuk, illetve egy újabb szakasszal bővítjük. A strand szezonon kívül ez a belső sétány nyitott lesz, azaz ki lehet sétálni majd a strandig – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Bóka István polgármester.

  • Képgaléria

A kemping bejáratának két oldalán installációkat helyeznek el, amelyek az utcabútorok funkcióján túl bemutatják magát a vitorlásversenyt, a mindenkori győzteseket, a legendás hajókat.
A sétányon úgynevezett hajó-padokon lehet majd pihenni, ezek formájukban a klasszikus vitorlások fafedélzetének vonalait idézik meg.
Az árnyékolásról stílszerűen nagy vitorlavásznak gondoskodnak majd, ezeken szöveges és képes információk lesznek láthatók a hajókról, hajóosztályokról.
Látványosnak ígérkezik a kő hasábokból álló, megvilágított üveg sávokkal tagolt, a versenyek évszámait és győzteseit megjelenítő idővonal illetve a híres Nemere-II élethű hajótest részlete, amely pihenőtérként is használható.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.