Elkezdődik a mélygarázs építése

Még ebben a hónapban elkezdődik az egykori Huray utcai piac helyén a mélygarázs kialakítása, ez lesz az első munkafázisa a régóta tervezett konferencia- és rendezvényközpont megépítésének. A 290 parkolóhelyes mélygarázs az épületkomplexum alatt helyezkedik majd el.

A mélygarázs kialakításának a munkálatai a tereprendezéssel a napokban elkezdődnek, a kivitelező ígérete szerint ez egyelőre nem zavarja majd a 71-es út közlekedését, a Huray utca viszont időszakonként le lesz zárva.
Ha a parkoló kialakítása a tervek szerint halad, akkor várhatóan jövő év januárjában elkezdődhet a 650 férőhelyes díszteremmel rendelkező konferencia központ építése is, amely legalább egy évet vesz majd igénybe.

A turisztikai és gazdasági szempontból is jelentős, több milliárdos beruházás négy forrásból valósul meg, az Uniótól 3 milliárd forint támogatást kapott a város, a többi költséget hazai pályázatokon nyert támogatások fedezik.

A mélygarázs a 71-es főút felől

Régi vágy Balatonfüreden, hogy legyen egy megfelelő nagyságú és színvonalú rendezvényterem, a beruházással ez teljesül, illetve a komplexum révén a város az elő és utószezonos konferencia turizmus meghatározó vidéki központja lehet.

Mint arról korábban már többször írtunk, a jelenleg parkolóként használt területen egy ötezer négyzetméteres komplexum épül. A beruházás keretében a központ kiszolgálására, az önkormányzat beruházásában, egy ötven szobás kisebb szálloda is létesül. A területen parkosítanak, igényes díszburkolatokat helyeznek el.

A program részeként a 71-es főúton két csomópontot is kiépítenek, átalakítják a Club Helka előtti közlekedést, a Jókai út-71-es főút kereszteződésében pedig egy jelzőlámpás, kétsávos körgeometriás csomópont létesül. (A forgalom-átalakítás miatt várhatóan jövő nyáron a 71-es út alatti városrészben lesznek parkolási fennakadások, de ezzel számol az önkormányzat, és a város keleti illetve nyugati bevezetési pontján biztosítanak majd megfelelő parkolási lehetőséget.)

A konferencia köpont látványterve

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.