Megújult a városi könyvtár kertje

Mostantól már a városi könyvtár kertjét is birtokba veheti a közönség. Bárki kiülhet egy könyvvel, a gyerekeknek külön játszósarok készült, így a szülők is olvasgathatnak mellettük, illetve könyvtári programokat is szerveznek majd a megújult kertbe.

A Lipták Gábor Városi Könyvtár épületi felújítását követően, elkészült az épület körüli kert is. A zöld felület a könyvtár nyitva tartási idejében nyilvános parkként látogatható. Kialakítottak egy külön gyermeksarkot, ami mellé a szülők egy könyvvel kiülhetnek, de bárki elvonulhat itt és belefeledkezhet az olvasásba.

A könyvtár igazgatójától, Tóth Györgyitől megtudtuk, ha az időjárás engedi, akkor a kívülről megközelíthető teraszra irodalmi rendezvényeket és gyermekprogramokat is szerveznek. Kiköltözhet ide például a Ringató és a Kerekítő gyermekfoglalkozás.

A Probio kivitelezésében elkészült kertben a vidámságra törekedtek, virágos növényeket is ültettek, így egymást váltva, szinte végig lesz virág. A beépített öntözőrendszerrel a mindenkori időjárási viszonyoknak megfelelően tudják locsolni a növényeket, amik idővel a teljes felületet beborítják majd. Az önkormányzat beruházásaként megvalósult parkot szeretnék minél inkább a könyvtári élet részéve tenni, és várják azokat is, akik csak pihenni, olvasgatni térnek be a csendes, zöld kertbe.

  • Képgaléria

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.