Lezárják a füredi csomópontot

A 8-as főút Veszprém déli elkerülőnél híd- és csomópont építése miatt szeptember 16-án lezárják a füredi csomópontot. Az első ütemben hídépítési munkák zajlanak, szeptember 17. és szeptember 19. között pedig beemelik a hídgerendákat. A füredi csomópont átépítése várhatóan 2022 nyaráig tart.

A füredi csomópontban, a 8. számú főúton a forgalom folyamatos lesz a kivitelezés ideje alatt – tájékoztatott honlapján a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
A kivitelezési időszakra javasolt útvonal a 73. sz. főút és 7217 j. összekötőút között kialakított T3 terelőút, amely párhuzamosan halad a 8. számú főúttal. Veszprém a nyáron forgalomba helyezett almádi csomóponton keresztül közelíthető meg, illetve a városból ezen keresztül lehet eljutni Balatonfüredre, Balatonalmádiba is.

A lezárással egyidőben a terelőút végén, a 7217 j. út csatlakozásánál jelzőlámpát helyeznek ki. A jelzőlámpák 2022 nyaráig, a füredi csomópont ideiglenes forgalomba helyezéséig segítik a közlekedőket.

A hídgerendák beemelését követően szeptember 20-tól a 73. számú főúton a Balaton irányából érkezőknek lehetőségük lesz felhajtani a 8. számú főútra, Székesfehérvár irányába.

A füredi csomópont átépítése várhatóan 2022 nyaráig tart, addig a reggeli és az esti csúcsidőszakban torlódásokra kell számítani.

A füredi csomópont:

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.