SUP világbajnokság Balatonfüreden

Ötven ország több mint ötszáz versenyzője áll rajthoz a balatonfüredi SUP világbajnokságon, a rendkívül dinamikusan fejlődő új sportág legjelentősebb idei eseménye zajlik a Balatonon. A deszkások versenyéhez kapcsolódóan borosgazdák várják az érdeklődőket a parton.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezte világbajnokság érdekessége, hogy a világ minden részéről, még Ázsiából is érkező profi versenyzők mellett a felfújható SUP kategóriában amatőr sportolók is rajthoz állhatnak.
A külföldiek mellett több magyar versenyző is címvédésre készül. A magyar felnőtt csapat nyolc tagú, az ifjúsági (U18-as) korosztályban pedig heten versenyeznek.
Ez a sportág mindössze második világbajnoksága, tavaly a járvány miatt elmaradt, az elsőt 2019-ben Kínában rendezték.

A rövid és közép távú ügyességi futamok a partról is jól követhetők. A  vasárnapig tartó versenyre belépőjegyet nem kérnek a szervezők, minden rendezvény szabadon látogatható.

A versenyzők a Tagore sétányon álló Széchenyi szobor előtti vízfelületről rajtolnak, majd a Vitorlás tér felé evezve jutnak ki a nyílt vízre. A parton két óriás kivetítőn is figyelemmel lehet követni a versenyeket, hiszen drónokkal, több kamerával közvetítik az eseményeket.

  • Képgaléria

Igazán látványosak a technikai futamok, a part közelében zajló sprintszámok és izgalmas rajtot ígér a felfújható kategória versenye, ahol közel kétszázan mérik össze tudásukat, köztük számos amatőrrel. A verseny szombaton 12.30-kor kezdődik.

A Tagore sétányon SUP bemutatók, kiállítók várják az érdeklődőket, a versenyeket zene kíséri illetve a parton szakemberek kommentálják a küzdelmet.

Kisebb borfesztivál is van a sétányon.
Kitelepül az Arias Pincészet – az idei év bortermelője, a Balogh Pince, a Szabó és Fia Borpince és a Gyukli Pince.

A borházak szeptember 8-11. között naponta 9-23 óráig lesznek nyitva, szeptember 12-én, vasárnap pedig 9-17 óra között.
Az ételekről a Vitorlás Étterem és a Horváth-ház gondoskodik.

A SUP világbajnokság részletes programja itt.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.