Oldal kiválasztása

Új kerékpáros központ épül

Szerző: | 2021-09-15.

Elkezdték a bontását a Kisfaludy Strand bejáratával szemközti területen álló, leromlott állapotú épületnek. A helyén egy 110 négyzetméteres, egyszintes, a környezetbe illő kerékpáros központ épül. A multifunkcionális szolgáltató ház a tervek szerint jövő év májusában nyithat ki.

Uniós pályázati forrásból, a Magyar Kerékpáros Szövetség beruházásában valósul meg a kerékpáros központ. A kilencven millió forintból épülő, fedett teraszos ház, fele akkora területet foglal majd el, mint a bontásra ítélt jelenlegi épület. Az ingatlan az önkormányzaté, a területen az ígéret szerint nem vágnak ki fákat, sőt az épület környezetében új közparkot létesítenek.

– Az ingatlan mellett teker el évente mintegy 300 ezer kerékpáros a Balatoni kerékpárúton. Őket és a Balaton-felvidéki kerékpáros túrák iránt érdeklődők igényeit szolgálja majd ki elsősorban az épület, ami itt az északi Balaton-parton hiánypótló lesz. Kerékpáros gyors szerviz, E-Bike kölcsönzési lehetőség lesz itt, információt adunk a környéken bejárható bicikliutakról, szálláslehetőségekről. Működik majd a házban egy bio-büfé és egy mini shop is, amelyek elsősorban a kerékpáros turizmushoz köthető igényeket elégítik ki – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Harangvölgyi András a projekt ötletgazdája, a Magyar Kerékpáros Szövetség Balaton-felvidéki részlegének szakmai vezetője.

Az Aranyhíd sétány illetve a Kisfaludy strand parkolója között fekvő területen a napokban kezdődtek el a bontási munkálatok, a tervek szerint október elején elkezdődhet az építkezés, jövő májusban pedig megnyithat a könnyűszerkezetes, igényes kialakítású épület.

Mint azt Harangvölgyi Andrástól megtudtuk, már zajlik a Balaton-felvidéki kerékpárútvonalak kitáblázása, amelyek összesen 230 kilométeres távon biztonságos, kis forgalmú utakon vezetnek majd. A számozott útvonalak különböző nehézségűek illetve távolságúak, mindegyikhez készül térkép is, a szolgáltatóházban pedig a hozzájuk kapcsolható turisztikai kínálatról, szálláslehetőségekről, borászatokról kaphatnak információt a betérők.

– Az E-Bike elterjedése jelentősen élénkíti a kerékpáros turizmust, egyre szélesebb kör vállalkozhat kisebb-nagyobb kerékpáros túrákra, így ez valóban egy négy évszakos szabadidős tevékenység lesz. Nagy az igény, a szolgáltatóházban erre igyekszünk felkészülni, több száz prémium kategóriás, kölcsönözhető E-Bike flotta lesz elérhető – fogalmazott Harangvölgyi András.

A beruházásban konzorciumi partner a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004