Oldal kiválasztása

Csónakkikötő és panoráma stég – Készül a pihenőpark

Szerző: | 2021-09-16.

Egyhektáros területen új, mindenki számára megközelíthető partszakaszt nyit meg a város. Az egykori Brázay strand, és a Balatonfüredi Horgászegyesület területén már javában zajlanak a munkálatok. A látvány csónakkikötő még ebben a hónapban elkészül.

Panoráma stég, csónakkikötő és szabad park közvetlen vízkapcsolattal várja majd itt a látogatókat.
A sok városi fejlesztés között ez az egyik legjobban várt, hiszen nem gyakori a Balatonnál, hogy eddig elzárt vízparti területet nyissanak meg. Nagy zöldfelület lesz itt, az árnyas ligetben padokat, pihenőket helyeznek ki.

A 410 milliós uniós forrásból zajló beruházás keretében a helyi horgászegyesület 5100 négyzetméteres ingatlanát valamint az állami tulajdonban lévő, a Szívkórház vagyonkezelésében álló, Brázay strandként ismert, mintegy 6100 négyzetméteres területet nyitja össze az önkormányzat.

A negyven férőhelyes látvány csónakkikötő illetve kölcsönző kialakítása szeptember végére elkészül. Ötven centivel növelték meg a parti véd művet, amelynek kialakítása megegyezik a városi strandok parti szakaszával. Hullámtörőt is kialakítottak az új stég védelme érdekében. Jelentős nagyságú nádas is van a területen, ez érintetlen maradt.
A nagyszabású parkosítás jövő év tavaszra nyeri el majd végső formáját.
A nagy zöldfelületek mellett a parkba érkezők kiszolgálására egy halsütödét és éttermet is kialakítanak, az épületben nyilvános illemhely is lesz. Az épület szerkezete már áll, várhatóan október végére ez is elkészül.

A beruházás külön figyelmet fordít a gyermekes családokra, így a területen speciális tornaeszközök, kreatív fövenypart, tematikus játszótér, lengőhinták és egyedi kialakítású panoráma stég is helyet kap.

Az önkormányzat tervei szerint a jövő szezonban már látogatható lesz az új partszakasz.

Mint arról korábban írtunk, az önkormányzat megvásárolta a terület melletti, egészen az Esterházy strandig húzódó nyolcezer négyzetméteres vízparti ingatlant, ahol a tervek szerint strandot alakítanak majd ki. Balatonfüreden a városvezetés következetesen fejleszti a vízparti sétányokat és a zöldfelületeket. Távlati cél, hogy a fizetős strandi időszakon túl a Kisfaludy-, és az Esterházy strand közötti teljes partszakaszt nyitottá tegyék, a vízparton egészen a Vitorlás térig végig lehessen sétálni. Ennek a tervek az egyik eleme a pihenőpark kialakítása.

  • Képgaléria

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004