Oldal kiválasztása

Csónakkikötő és panoráma stég – Készül a pihenőpark

Szerző: | 2021-09-16.

Egyhektáros területen új, mindenki számára megközelíthető partszakaszt nyit meg a város. Az egykori Brázay strand, és a Balatonfüredi Horgászegyesület területén már javában zajlanak a munkálatok. A látvány csónakkikötő még ebben a hónapban elkészül.

Panoráma stég, csónakkikötő és szabad park közvetlen vízkapcsolattal várja majd itt a látogatókat.
A sok városi fejlesztés között ez az egyik legjobban várt, hiszen nem gyakori a Balatonnál, hogy eddig elzárt vízparti területet nyissanak meg. Nagy zöldfelület lesz itt, az árnyas ligetben padokat, pihenőket helyeznek ki.

A 410 milliós uniós forrásból zajló beruházás keretében a helyi horgászegyesület 5100 négyzetméteres ingatlanát valamint az állami tulajdonban lévő, a Szívkórház vagyonkezelésében álló, Brázay strandként ismert, mintegy 6100 négyzetméteres területet nyitja össze az önkormányzat.

A negyven férőhelyes látvány csónakkikötő illetve kölcsönző kialakítása szeptember végére elkészül. Ötven centivel növelték meg a parti véd művet, amelynek kialakítása megegyezik a városi strandok parti szakaszával. Hullámtörőt is kialakítottak az új stég védelme érdekében. Jelentős nagyságú nádas is van a területen, ez érintetlen maradt.
A nagyszabású parkosítás jövő év tavaszra nyeri el majd végső formáját.
A nagy zöldfelületek mellett a parkba érkezők kiszolgálására egy halsütödét és éttermet is kialakítanak, az épületben nyilvános illemhely is lesz. Az épület szerkezete már áll, várhatóan október végére ez is elkészül.

A beruházás külön figyelmet fordít a gyermekes családokra, így a területen speciális tornaeszközök, kreatív fövenypart, tematikus játszótér, lengőhinták és egyedi kialakítású panoráma stég is helyet kap.

Az önkormányzat tervei szerint a jövő szezonban már látogatható lesz az új partszakasz.

Mint arról korábban írtunk, az önkormányzat megvásárolta a terület melletti, egészen az Esterházy strandig húzódó nyolcezer négyzetméteres vízparti ingatlant, ahol a tervek szerint strandot alakítanak majd ki. Balatonfüreden a városvezetés következetesen fejleszti a vízparti sétányokat és a zöldfelületeket. Távlati cél, hogy a fizetős strandi időszakon túl a Kisfaludy-, és az Esterházy strand közötti teljes partszakaszt nyitottá tegyék, a vízparton egészen a Vitorlás térig végig lehessen sétálni. Ennek a tervek az egyik eleme a pihenőpark kialakítása.

  • Képgaléria

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart