Oldal kiválasztása

Park lesz a lakótelep szélén

Szerző: | 2021-09-17.

Másfél hektáros területen zajlik parkosítás a Szivárvány utca mögött. Az eddig elhanyagoltan álló terület rendezése a lakótelepen élők egy régi problémáját orvosolja, végre lesz egy kikapcsolódási, sportolási lehetőséget nyújtó park a városrészben.

– A lakótelepen élők egyik akut problémája már évek óta, hogy a tinédzsereknek nincs semmilyen szabadidős tevékenységre lehetőségük. Most ez megoldódhat, az igényekhez igazodva, a park több egymástól eltérő funkcióra is használható lesz – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Pálffy Károlyné, helyi önkormányzati képviselő.

Egy uniós pályázati támogatás részeként 177 millió forintból rendezi az önkormányzat a Szivárvány utca és a kerékpárút közötti parkot, a cél egyértelmű: kulturált környezetben tartalmas kikapcsolódási lehetőséget biztosítani a városrész lakói számára. Jelenleg a terület rendezése zajlik, a Probio Zrt. kivágta a beteg, elkorhadt fákat. Tájékoztatásuk szerint a másfél hektáron 220 új fát ültetnek el és mintegy kétezer cserjét.

A kerékpárút mellett sport- és fitneszeszközök kapnak majd helyet, beljebb egy füves tollaslabda pályát is kialakítanak. Lesz ping-pong asztal, gyermek kötélpálya, baba-mama hinta és egy játszóvár, az eszközök aktív kikapcsolódást biztosítanak majd az ide látogatóknak. Több pihenő, árnyas liget-részt alakítanak ki, mindegyikben padokat helyeznek el, lesz ivókút is.
A beruházás során felmerült, hogy egy kutyafuttatót is létesítenek, de ezt a terület közelében élők kérésére, az önkormányzat végül elvetette, egy másik helyszínen alakít majd ki kutyabarát közparkot.

– A terület közvetlen közelében élőkkel már régóta zajlik az egyeztetés, több ilyenen vettem részt. Fontos számukra, hogy megőrizzék a nyugodt, csendes, kertvárosias környezetüket, ez érthető. A parkrendezésnél figyelembe vesszük az igényeiket, ezért a házak előtti közvetlen zöldterületeken csak növénytelepítés lesz, a tollaslabdapályát és a fitneszezközöket igyekeztünk minél távolabb elhelyezni a házaktól – mondja Gáspár Ákos, a terület önkormányzati képviselője.

A munkálatok várhatóan jövő tavaszra befejeződnek, egy újabb, mindenki által használható, esztétikus zöldfelülettel gazdagodhat a város.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart