Oldal kiválasztása

Park lesz a lakótelep szélén

Szerző: | 2021-09-17.

Másfél hektáros területen zajlik parkosítás a Szivárvány utca mögött. Az eddig elhanyagoltan álló terület rendezése a lakótelepen élők egy régi problémáját orvosolja, végre lesz egy kikapcsolódási, sportolási lehetőséget nyújtó park a városrészben.

– A lakótelepen élők egyik akut problémája már évek óta, hogy a tinédzsereknek nincs semmilyen szabadidős tevékenységre lehetőségük. Most ez megoldódhat, az igényekhez igazodva, a park több egymástól eltérő funkcióra is használható lesz – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Pálffy Károlyné, helyi önkormányzati képviselő.

Egy uniós pályázati támogatás részeként 177 millió forintból rendezi az önkormányzat a Szivárvány utca és a kerékpárút közötti parkot, a cél egyértelmű: kulturált környezetben tartalmas kikapcsolódási lehetőséget biztosítani a városrész lakói számára. Jelenleg a terület rendezése zajlik, a Probio Zrt. kivágta a beteg, elkorhadt fákat. Tájékoztatásuk szerint a másfél hektáron 220 új fát ültetnek el és mintegy kétezer cserjét.

A kerékpárút mellett sport- és fitneszeszközök kapnak majd helyet, beljebb egy füves tollaslabda pályát is kialakítanak. Lesz ping-pong asztal, gyermek kötélpálya, baba-mama hinta és egy játszóvár, az eszközök aktív kikapcsolódást biztosítanak majd az ide látogatóknak. Több pihenő, árnyas liget-részt alakítanak ki, mindegyikben padokat helyeznek el, lesz ivókút is.
A beruházás során felmerült, hogy egy kutyafuttatót is létesítenek, de ezt a terület közelében élők kérésére, az önkormányzat végül elvetette, egy másik helyszínen alakít majd ki kutyabarát közparkot.

– A terület közvetlen közelében élőkkel már régóta zajlik az egyeztetés, több ilyenen vettem részt. Fontos számukra, hogy megőrizzék a nyugodt, csendes, kertvárosias környezetüket, ez érthető. A parkrendezésnél figyelembe vesszük az igényeiket, ezért a házak előtti közvetlen zöldterületeken csak növénytelepítés lesz, a tollaslabdapályát és a fitneszezközöket igyekeztünk minél távolabb elhelyezni a házaktól – mondja Gáspár Ákos, a terület önkormányzati képviselője.

A munkálatok várhatóan jövő tavaszra befejeződnek, egy újabb, mindenki által használható, esztétikus zöldfelülettel gazdagodhat a város.

Megosztás

Olvass tovább

Programok

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Attila2024-02-28 17.10AgoraÍzléses közterületek Füreden? De mi lesz a lakóteleppel ,évek óta nem kezelik rendesen a növényeket ,bokrokat, fákat. Több szolgáltató feltúrta
  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004