Oldal kiválasztása

Kutyabarát közpark létesülhet

Szerző: | 2021-09-20.

Kutyabarát közpark létesítését tervezi a város a Lapostelki út mellett. A hatezer négyzetméteres területet a tervek szerint bekerítenék, felújítanák a zöld felületet, mintegy száz fát ültetnének és parkolót, köztéri világítást, a kutyák számára pedig itatót alakítanának ki.

Évek óta napirenden van egy kutyabarát hely létrehozása a városban, ahol póráz nélkül lehet sétáltatni a házi kedvenceket. Az elmúlt években több helyszín is felmerült, de a beruházások végül nem indultak el, a legtöbb esetben az adott telek közelében élők féltették a nyugalmukat. Most úgy tűnik, megtalálta az ideális helyszínt az önkormányzat, hiszen a Lapostelki úti terület könnyen megközelíthető, de mégis kívül van a lakott területen.

A Balaton Fejlesztési Tanács pályázatán 26 millió forintot igényelt erre a célra a város.
A terület megvilágítását, a parkolók és a kutyaürülék gyűjtőzacskó tárolók kialakítását az önkormányzat saját forrásból fedezné. Nyertes pályázat esetén jövő tavasszal elkezdődhetnek a munkálatok.

– Amikor megválasztottak önkormányzati képviselőnek, célul tűztem ki egyebek mellett egy kutyabarát közpark létrehozását. Régi igény ez már a kutyások részéről. Az elmúlt időszakban több egyeztetés is zajlott annak érdekében, hogy egy olyan területet találjunk, ami központi részen van, de mégsem zavarja a lakók nyugalmát. Nagyon bízunk benne, hogy sikeres lesz a pályázatunk – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Gáspár Ákos önkormányzati képviselő, aki hozzátette: a park kialakításában az önkormányzat együttműködik majd a Balatonfüredi Ebmenhellyel.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart