Kutyabarát közpark létesülhet

Kutyabarát közpark létesítését tervezi a város a Lapostelki út mellett. A hatezer négyzetméteres területet a tervek szerint bekerítenék, felújítanák a zöld felületet, mintegy száz fát ültetnének és parkolót, köztéri világítást, a kutyák számára pedig itatót alakítanának ki.

Évek óta napirenden van egy kutyabarát hely létrehozása a városban, ahol póráz nélkül lehet sétáltatni a házi kedvenceket. Az elmúlt években több helyszín is felmerült, de a beruházások végül nem indultak el, a legtöbb esetben az adott telek közelében élők féltették a nyugalmukat. Most úgy tűnik, megtalálta az ideális helyszínt az önkormányzat, hiszen a Lapostelki úti terület könnyen megközelíthető, de mégis kívül van a lakott területen.

A Balaton Fejlesztési Tanács pályázatán 26 millió forintot igényelt erre a célra a város.
A terület megvilágítását, a parkolók és a kutyaürülék gyűjtőzacskó tárolók kialakítását az önkormányzat saját forrásból fedezné. Nyertes pályázat esetén jövő tavasszal elkezdődhetnek a munkálatok.

– Amikor megválasztottak önkormányzati képviselőnek, célul tűztem ki egyebek mellett egy kutyabarát közpark létrehozását. Régi igény ez már a kutyások részéről. Az elmúlt időszakban több egyeztetés is zajlott annak érdekében, hogy egy olyan területet találjunk, ami központi részen van, de mégsem zavarja a lakók nyugalmát. Nagyon bízunk benne, hogy sikeres lesz a pályázatunk – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Gáspár Ákos önkormányzati képviselő, aki hozzátette: a park kialakításában az önkormányzat együttműködik majd a Balatonfüredi Ebmenhellyel.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.