Oldal kiválasztása

Készül Füred klímastratégiája – Várják a véleményeket

Szerző: | 2021-10-07.

Várják a lakossági véleményeket a balatonfüredi klímastratégiához. A rendelkezésre álló információk és vélemények alapján elkészült a balatonfüredi klímastratégia egyeztetési változata, amelyet az önkormányzat által megbízott szakértők állítottak össze. Ehhez a szakértői változathoz várják a lakosság, a civil szervezetek és minden érdeklődő véleményét ez év október 22-ig.

Balatonfüred önkormányzata mint konzorciumvezető és a Műszakiak Országos Környezetvédelmi Egyesülete (MOKE) mint konzorciumi partner közösen 12,23 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Környezeti és Energiahatékonysági Program keretében a „Balatonfüred lakossági klímatudatosság fejlesztése – alkalmazkodás a klímaváltozáshoz” című projekt támogatására.
Az uniós pályázat keretében kidolgozzák Balatonfüred klímastratégiáját, a szemléletformáló rendezvények pedig a lakosság klímatudatosságának erősítését célozzák.

A pályázat keretében készülő klímastratégai dokumentum és intézkedési terv egyeztetési változata itt olvasható.

A balatonfüredi klímastratégia megalkotásának célja, a klímaváltozás okozta kockázatok megelőzése, a hatások mérséklése, az alkalmazkodó-képesség javítása érdekében olyan, a helyi feltételekhez illeszkedő stratégiai dokumentum megalkotása, amely az érintettek széles körének bevonásával meghatározza a legfontosabb beavatkozási pontokat. A klímastratégia kidolgozása az országos klímastratégiai módszertant követve történik és illeszkedik a Somogy Megyei Klímastratégiához.

A stratégia egy átfogó helyzetértékelés, célmeghatározás és terv a következő 20-30 évre, míg az intézkedési terv olyan helyi, városrészi, intézményi, szomszédsági intézkedések listája, amelyek közül számos lépés már a közeljövőben is megvalósulhat. Ezek lakossági véleményezésére nyílik most lehetőség, 2021. október 22-ig várják a tervezettel kapcsolatban a szövegszerű javaslatokat, a mindennapi életből vett észrevételeket és ötleteket, legyen szó akár növények ültetéséről, a gépjárműforgalom csillapításáról, füstölgő kéményekről vagy hulladékgyűjtéssel kapcsolatos meglátásokról.

A hozzászólásokat elektronikusan a nagy.georgina@moke.hu e-mail címen várják.

A klímastratégia végleges anyagáról a balatonfüredi képviselő-testület dönt majd.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004