Oldal kiválasztása

Pezsgő-sziget Füreden

Szerző: | 2021-10-12.

Újra Pezsgő-sziget a füredi mólón. Különleges Champagne-ok, osztrigák, kifinomult kínálat várja az ínyenceket két napon át a Balaton ölelésében.

Harmadik alkalommal rendezik meg a nemzetközi Champagne naphoz kapcsolódva a füredi mólón a Pezsgő-szigetet. A hagyományteremtő szándékkal tavaly elindított rendezvény hamar népszerűvé vált, hiszen kinek ne esne jól egy pohár finom pezsgő a Balaton partján. A Pezsgő-sziget ezúttal is azt kínálja, hogy bárki, aki a mólón sétál, kortyolhasson egy minőségi pezsgőt.

– Füred egy kifinomult hely, ezért úgy gondoltam a minőségi, exkluzív pezsgők világa nem áll távol tőlünk. A víz közelében pezsgőt kortyolni és osztrigát falatozni egy olyan életérzés, amihez könnyen tudunk csatlakozni. Nagy sikere volt az előző rendezvényeknek ezért folytatjuk a hagyományt, egy könnyed, elegáns, beszélgetős programmal készülünk most is – így Köteles Zsolt, a rendezvény szervezője, a Spicc ügyvezetője.

Október 22-23. között a füredi mólón, a Spicc Bistro előtt könyöklőasztalokkal, közel húsz féle Champagne pezsgővel várják az érdeklődőket, akik ezúttal a Budaörsi Halpiac révén különböző tengeri ínyencségeket is kóstolhatnak. Igazi különlegességek lesznek a repertoáron, olyan pezsgők, amelyeket egy egész palackkal ritkán engedhet meg magának az ember, de itt egy-egy pohárral megízlelhetők.
A legjobb champagne-házak pezsgőiből lesz válogatás (Taittinger, Champagne Barons de Rothschild, Louis Roederer, Laurent Perrier) a jó hangulatról mindkét nap dj gondoskodik majd.

– A Pezsgő-sziget ingyenes, mindenki számára nyitott, az a cél, hogy aki éppen arra sétál, betérhessen hozzánk egy pohár pezsgőre. Különlegességeket is kínálunk, de az is kuriózum, hogy egy helyen ennyi féle minőségi Champagne pezsgő lesz elérhető – fogalmazott Köteles Zsolt.

A Pezsgő-sziget Happy Champagne Days részletes programja itt.

A rendezvényen a Csermely és Társa Kft. a népszerű Spicc Bisztróval karöltve bemutatja a Volkswagen tisztán elektromos működtetésű ID.3 és ID.4 izgalmas típusait.
A pezsgő-sziget egy megfelelő alkalom arra, hogy az érdeklődők megnézhessék a Volkswagen elektromobilitás jövőbe mutató kiemelkedő gépjárműveit.

A pezsgők etalonjának tartott nedűket a francia Champagne régióban állítják elő, háromféle szőlőfajta – chardonnay, pinot noir és pinot meunier – felhasználásával. A borvidék több mint 33 ezer hektárnyi termőterületen, 300 champagne-házzal a pezsgőtermelés Mekkája. Tradicionális eljárással, palackban történik az erjesztés, a hozzáadott élesztő és a cukor segítségével. 1693-ban Dom Peignon nevéhez fűződik az első habzó champagne.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004