Szívek fája a Tagore sétányon

A hazai szívgyógyászok és a város több évtizedes kapcsolatának jelképeként a Magyar Kardiológusok Társasága fát ültetett a Tagore sétányon.

A faültetésen dr. Csanádi Zoltán, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnöke úgy fogalmazott: hosszú évtizedek óta Balatonfüreden rendezik meg az éves kongresszusukat, erősen kötődnek a mediterrán hangulatú városhoz, ezért elérkezettnek látták az időt, hogy egy fa ültetésével emléket állítsanak ennek a rendhagyó kapcsolatnak.

Balatonfüred a szívkórház és a minden évben itt megrendezett kardiológus kongresszus révén a szívgyógyászok otthona – vélekedett Bóka István polgármester, aki szerint a kardiológus kongresszus mára már elválaszthatatlanul összenőtt a várossal.

A Magyar Kardiológusok Társasága, az elmúlt ötven évhez hasonlóan, idén is Balatonfüreden tartja meg, október 13-16. között, tudományos kongresszusát. A négy napon át tartó rendezvény fő témái többek között a koszorúér betegségek, a kardiovaszkuláris prevenció és rehabilitáció, a szívritmuszavarok diagnosztikája és kezelési módszerei, a szívbillentyű betegségek valamint a szívelégtelenség lesz.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.