Oldal kiválasztása

A balatonfüredi Brázay terület fenntartható turizmusfejlesztése

Sajtóközlemény

A BALATONFÜREDI BRÁZAY TERÜLET FENNTARTHATÓ TURIZMUSFEJLESZTÉSE

2023 I 06 I 30

 

A Széchenyi 2020 program keretében, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával Balatonfüred Város Önkormányzata 460 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert „A balatonfüredi Brázay terület fenntartható turizmusfejlesztése” című projekthez.
A beruházással Balatonfüred turisztikai kínálata egy megújult, új élményelemeket, attrakciókat tartalmazó strand és pihenőparkkal bővült. A beruházás teljes összege 588 millió forint volt, amelyhez az önkormányzat 129 millió forint önerőt biztosított.

Új, mindenki számára megközelíthető partszakaszt nyitott meg a város az egykori Brázay strand területén.

Balatonfüred következetesen fejleszti vízparti sétányait és a települési zöldfelületeket, melynek újabb eleme az egykori Brázay strand területének megújítása. Az új, egyhektáros park létrehozásával a város szándéka az volt, hogy  egy mindenki számára elérhető vízparti pihenőparkot alakítson ki.

A fejlesztők minden korosztályra gondolta, amikor megtervezték a kreatív fövenypartot.

Az igényesen kialakított zöldterületen a játékos felnőttek és a gyermekes családok számára  lengőhinta, vízjáték,  óriás homokozó, játszótér vízparti hangulatú mászó elemek, fa palló jellegű ösvényekkel keretezve és tagolva került kialakításra. A park szélein nagy táblákra régi korok fürdőzéseit idéző fotókat teszik még élményszerűbbé a parkot.

A szívkórház közelsége miatt speciális kültéri fitneszpark is létesült elsősorban gyógyulni vágyó  szívbetegek és idősek számára.

A pihenő park jellege miatt nagyobb számban fa napozóágyak, és a fák köré fából épült  pihenőfelületek biztosítanak rekreációs teret. A kerékpárral érkező látogató számára pedig számtalan kerékpártároló biztosított.

A pihenést szolgálja az egyedi építészeti megoldásokat felvonultató panoráma stég is, a parton elhelyezésre kerülő pihenőpadokkal, a kikapcsolódást segítő kertészeti elemek és az egységes arculatú csónakkikötővel.

A látogatók kényelmét növeli a területen megépülő vendéglátó egység, melynek keretében étterem, nyilvános illemhely, ajándékbolt várja a vendégeket. A vendéglátóegység üzemeltetése keretében új munkahelyek kerülnek kialakításra.

Projektadatok:

Pályázó neve:  Balatonfüred Város Önkormányzata

Projekt címe: A balatonfüredi Brázay terület fenntartható turizmusfejlesztése

Projektazonosító:TOP-1.2.1-16-VE1-2020-00022

Támogatás összege (Ft): 460 197 388

Megvalósítás időtartama: 2021.04.01.- 2023.06.30.

Megosztás

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004