Oldal kiválasztása

Giro 2022 – Balatonfüred a cél

Szerző: | 2021-11-04.

A világ egyik legjelentősebb kerékpáros körversenye, a Giro dʼItalia jövő májusban a Balatonnál rendezi az egyik szakaszát. A világklasszis bringások három szakaszt tesznek meg Magyarországon, a harmadik táv célállomása lesz Balatonfüreden. A versenyre jellemző, hogy turisztikailag látványos tájakon tekernek a versenyzők, így esett a választás Balatonfüredre.

Május 6-án, pénteken a Budapest-Visegrád etappal kezdődik, egy fővárosi időfutammal, majd egy Kaposvár-Balatonfüred szakasszal folytatódik a jövő évi, 105. Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny – jelentette be Paolo Bellino, az olasz körversenyt szervező RCS Sport igazgatója a budapesti tájékoztatóján.

A verseny május 6-án, pénteken a 195 km-es Budapest-Visegrád szakasszal veszi kezdetét, május 7-én, egy 9,2 km hosszú egyéni időfutamot rendeznek Budapest szívében: a kerékpárosok a Hősök teréről indulnak és a Budai Várba érkeznek.
A harmadik, egyben utolsó magyarországi szakasz május 8-án, vasárnap startol Kaposvárról, és Nagykanizsán, Badacsonyon, valamint Tihanyon át Balatonfüredig teker majd a mezőny. A versenyzők a 201 km-es harmadik szakasz után egyenesen Olaszországba utaznak.

– Örülünk a lehetőségnek, hogy a város helyet adhat ennek a látványos versenynek. Azzal, hogy itt lesz a magyarországi verseny záró célállomása, külön figyelmet kap majd Balatonfüred – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Holczer András, alpolgármester.
– Ez egy világhírű verseny, kiváló sportolókkal, nem mellesleg egy jó lehetőség a város számára, hogy megmutassa az épített és természeti környezetét, a fürediek vendégszeretetét, mindent, amire büszkék lehetünk – mondta az alpolgármester.

Paolo Bellino ígérete szerint a verseny egy nagy show lesz. A Kaposvár-Balatonfüred etapról azt mondta, hogy azzal egy szinte teljes Magyarországot bemutató szakaszt kínálnak, amely az országimázs szempontjából nagyon fontos lesz, hiszen a versenyzők szinte körbetekerik majd a Balatont.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos arra hívta fel a figyelmet, hogy a járványügyi helyzet miatt 2020 őszén és 2021 tavaszán elmaradtak ugyan a magyarországi versenyek, de az mindenképpen hasznunkra válik, hogy 2022-ben viszont sokkal jobb körülmények között tud otthont adni a Nagy Rajtnak az ország. Hozzátette: akár 4-5 hazai kerékpáros is részt vehet majd a versenyen, köztük természetesen Valter Attila, aki az idei olasz körversenyen három napon át viselhette a rózsaszín trikót.

Balatonfüredre a 71-es úton érkeznek majd a bringások, a javasolt cél a Petőfi utca/Séta utca kereszteződés lesz.

Fotó: MTI

A Girót közel 200 országban több mint 800 millióan nézik a tévék előtt, 3-400 ezer ember pedig a helyszíneken szurkolt a bringásoknak a világ egyik legjelentősebb körversenyén. A magyarországi Nagy Rajt tehát egy jelentős országimázs-kampány is lehet, amely hozzájárulhat majd a hazai turizmus újraéledéséhez.

A Giro 1909 óta íródó történetében eddig 13 alkalommal rajtolt a viadal Olaszországon kívül, legutóbb 2018-ban, amikor Izraelben volt a Grande Partenza.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Helytörténeti Gyűjtemény2024-04-18 18.40AgoraOlyan szép és zöld lett ez az épület is! Mint a bíróság, meg a konferenciaközpont, meg a többi. Ja, nem.
  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004