Új partszakasz a városban – Sétány és stég épül

200 millió forintos uniós pályázati forrásból elkezdődhet az Esterházy strand melletti nyolcezer négyzetméteres vízparti ingatlan fejlesztése. Rendezik a zöld területet, sétányt alakítanak ki és egy látványos, közel háromszáz négyzetméteres stéget helyeznek a vízre.

Tavaly év végén vásárolta meg az önkormányzat az egykori Brázay strand, és a Balatonfüredi Horgászegyesület területe illetve az Esterházy strand közötti ingatlant. A terv az, hogy ezeken a parti részeken bárki számára elérhető legyen a Balaton, vagyis a Kisfaludy strand és az Esterházy strand közötti teljes partszakaszt nyitottá tegye a város, végig lehessen sétálni a parton egészen a Vitorlás térig.

A területen strandot létesít majd az önkormányzat, amely a fizetős strandi időszak kivételével nyitott, szabadon látogatható partszakaszként funkcionál majd.

A nyertes pályázat révén első ütemben az Aranyhíd sétányról nyíló ingatlanon a parkosítás, a növényültetés, a sétány és a stég kialakítása készül el. A tervek véglegesítése után jövő tavasszal várható a közbeszerzési eljárás kiírása, a beruházás a nyáron el is kezdődhet.

Az önkormányzat terve, hogy újabb pályázatot nyújt majd be az új strand illetve a hozzátartozó kiszolgáló egységek megvalósítására.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.