Elmarad a város jubileumi ünnepsége

A járványügyi helyzetre való tekintettel elmarad a Balatonfüred 50 éve várossá nyilvánítása alkalmából tervezett ünnepi testületi ülés valamint a jubileumhoz kapcsolódó programok. A város vezetősége méltó módon szeretne megemlékezni Balatonfüred 50 éves évfordulójáról, ezért a tervezett ünnepséget egy későbbi időpontra halasztja.

A testvérvárosokból delegációk érkeztek volna a november 19-ére tervezett ünnepségre, de időközben az aktuális covid-helyzetre hivatkozva többen visszamondták a látogatást. A Balaton Szabadidő Központban tervezett városi rendezvények is egészségügyi kockázattal jártak volna, ezért az önkormányzat úgy döntött, elhalasztja a megemlékezést és a hozzá kapcsolódó rendezvényeket.

A jubileumhoz kötődően viszont megtartják a Berzsenyi Dániel-emlékforrásnál a faültetést. November 19-én, 11 órakor a helyi képviselők illetve diákok közösen ötven darab fát ültetnek el a város nyugati határában található forrás parkjában.
Szintén az 50 éves születésnap apropóján november 19-21 között ingyenesen lesz látogatható a Vaszary Galéria, a Vitorlázeum és a Jókai Mór Emlékház. A helyi turisztikai egyesület pedig december 1-25. között ajándékkereső akciót szervez a városban.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.