Rózsaszín fényben a Vaszary Villa

Rózsaszín ünnepi fényfestést kapott egy estére a Vaszary Villa épülete. Tradíció, hogy száz nappal a Giro d’Italia magyarországi rajtja előtt, az összes olyan településen, amelyet érint a kerékpárverseny, egy-egy emblematikus épületet, a világhírű sportesemény apropóján, rózsaszínűvé varázsolnak.

Május 6-án Magyarországról indul a világ egyik legrangosabb kerékpáros körversenye a Giro d’Italia. A verseny egyik szimbóluma, hogy 100 nappal a Nagy Rajt előtt rózsaszínbe borulnak az útvonal menti települések épületei. A Rózsaszín fények éjszakájához csatlakozva kapott fényfestést a város emblematikus épülete a Vaszary Villa.

A megfestett épületekről készült felvételek a verseny közvetítése alatt is láthatók lesznek. A Giro-t közel 200 országban, több mint 800 millióan követik majd a képernyők előtt.

A Giro dʼItalia mezőnye, a világklasszis bringások három szakaszt tesznek meg az országban, a harmadik táv célállomása lesz Balatonfüreden.

Május 8-án, várhatóan 17.00-17.30 között érkezik Tihany felől, a 71-es főút – Tihanyi műút – Széchenyi utca útvonalon a füredi célba a mezőny.

  • Képgaléria

 

A 105. Giro d’Italia mezőnye az utolsó magyarországi szakaszán, május 8-án, vasárnap startol Kaposvárról, és Nagykanizsán, Badacsonyon, valamint Tihanyon át érkezik a balatonfüredi célba. A versenyzők a 201 km-es harmadik szakasz után egyenesen Olaszországba utaznak.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.