Oldal kiválasztása

Giro d’Italia – Csak a körforgalom terelőszigetét bontják el

Szerző: | 2022-02-10.

Május 8-án, délután érkezik meg a Giro d’Italia mezőnye a balatonfüredi célba. A mintegy kétszáz versenyző Tihany felől a 71-es főúton teker majd be a városba. Jelentős forgalomkorlátozásokra, útlezárásokra kell számítani, illetve ideiglenesen elbontják a kemping előtti körforgalom Tihany felőli terelőszigetét.

A Giro d’Italia kerékpárverseny magyarországi koordinátora és a Magyar Közút pontosította, milyen átalakításra lesz szükség a kempingnél lévő körforgalomnál. A tájékoztatás szerint maga a körforgalom érintetlen marad, viszont a Tihany felőli részén ideiglenesen elbontják a terelőszigetet, amit a verseny után vissza is állítanak. Erre a nagy sebességgel érkező kerékpárosok védelme érdekében van szükség – közölte a verseny olasz főszervezője.

Május 6-án Magyarországról indul a világ egyik legrangosabb kerékpáros körversenye a Giro d’Italia. A világklasszis bringások három szakaszt tesznek meg az országban, a harmadik táv célállomása lesz Balatonfüreden.

A 105. Giro d’Italia mezőnye az utolsó magyarországi szakaszán, május 8-án, vasárnap startol Kaposvárról, és Nagykanizsán, Badacsonyon, valamint Tihanyon át érkezik a balatonfüredi célba. A versenyzők a 201 km-es harmadik szakasz után egyenesen Olaszországba utaznak.

Május 8-án, vasárnap, várhatóan 17.00-17.30 között érkezik Tihany felől, a 71-es főút – Tihanyi műút – Széchenyi utca útvonalon a füredi célba a mezőny.

Május 7-től már lehet forgalomkorlátozásokra, útlezárásokra számítani az említett területen. A verseny iránt érdeklődők a Széchenyi utcán kísérhetik majd figyelemmel az izgalmasnak ígérkező befutót.

További részletek a Füred TV videójában.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004