Megújulhat a város egyik forgalmas utcája

Az önkormányzat a város egyik frekventált utcájának a kiszélesítését tervezi. A Bajcsy-Zsilinszky Endre utcát a közösségi ház és a Fazekas Trans telephelye közötti szakaszán, két pályázati forrás segítségével rendeznék. A magyar állam tulajdonában lévő utcát a Magyar Közút Zrt közreműködésével újítaná fel a város, ehhez azonban néhány ingatlan megvásárlása szükséges. Erről döntöttek a legutóbbi ülésen a képviselők.

A városképet meghatározó Bajcsy-Zsilinszky utcát a tervek szerint kiszélesítenék, járdát alakítanának ki, parkolókat létesítenének, a légkábeleket a földbe helyeznék és rendeznék a zöldfelületeket is. A fejlesztés megkezdése érdekében összesen hat ingatlant kell megvásárolnia a városnak.

Az érintett kisebb-nagyobb ingatlanok forgalmi értékét szakértők bevonásával állapította meg az önkormányzat, ez alapján 18,5 millió forintba kerülne a területek megszerzése. Az önkormányzat az ingatlanok tulajdonjogát elsősorban adásvétel útján kívánja megszerezni, ha a vételi ajánlatot nem fogadják el a tulajdonosok, akkor az önkormányzat kisajátítási eljárást kezdeményezhet.

Íme, a Bajcsy-Zsilinszky utca érintett ingatlanjai.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.