Oldal kiválasztása

Szállással is segítené a város az Ukrajnából menekülőket

Szerző: | 2022-02-28.

Balatonfüred önkormányzata többrétegű segítséget nyújt az Ukrajnából, Kárpátaljáról a háború miatt Magyarországra menekülni kényszerülő ártatlan emberek megsegítésére.

Az önkormányzat pénzgyűjtést indított. A felajánlásokat a Balatonfüred Városért Közalapítvány 73200110-11285438 számlájára lehet utalni. Az utalás közleményében kérik feltüntetni: a háborús menekültek megsegítésére. A város a költségvetéséből félmillió forint pénzadományt biztosított a menekültek számára.

A Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltató Központ mostantól folyamatosan fogadja az adományokat, elsősorban az azonnal fogyasztható tartós élelmiszereket. A szociális központ munkatársai a Balatonfüred, Kéki utca 6. alatt várják a felajánlásokat, Elérhetőség: +36 20/426-6934,  csskbfured@vipmail.hubszakbfured@vipmail.hu

Kérik továbbá, hogy azok a menekült családok, ahol óvodás vagy iskolás korú gyermek van, jelentkezzenek a szociális központ elérhetőségein, hogy igény esetén, segítséget tudjanak nekik nyújtani a gyerekek közoktatásban való elhelyezésében.

Bóka István polgármester vizsgálja, hol és hogyan tudna a város önkormányzati szállásokat biztosítani a menekülteknek. A polgármester ugyanakkor kéri a magántulajdonban lévő szálláshelyek tulajdonosait, hogy ha van rá mód, ajánlják fel az üresen álló szobáikat a bajbajutottak számára.
A szállással kapcsolatos felajánlásokat +36 20/426-6934-es telefonszámon, illetve a csskbfured@vipmail.hubszakbfured@vipmail.hu e-mail címen lehet jelezni.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Albina

2024-05-19. 18.00 Zsidó Kiválóságok Háza

Színházi előadás.

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004