Oldal kiválasztása

Átépítik a Kisfaludy utcát

Szerző: | 2022-03-07.

Elkezdődött a Kisfaludy utca átépítése. A város frekventált utcája zsákutca lesz, megszűnik a parkolási lehetőség, csak engedéllyel lehet majd behajtani. A Blaha utcában megszűnik az átmenő forgalom, autómentes zóna lesz.

A város önkormányzata évek óta tervezi a reformkori városrész autóforgalmának csillapítását, ennek részeként alakítják át a Kisfaludy utca közlekedését. Az utca zsákutcává válik, az eddigi egyirányú forgalom kétirányú lesz, a Balaton étterem előtti területen alakítanak ki az autók számára egy visszafordítót.
Megszűnnek a parkolási lehetőségek, csak engedéllyel lehet majd behajtani a Kisfaludy utcába. Jellemzően az itt működő vállalkozások áruszállítói, a Horvát ház lakói kapnak engedélyt, illetve biztosítják az Anna Grand Hotel főbejáratának a megközelíthetőségét is.

A Kisfaludy utca északi oldalán lévő parkolósáv is megszűnik, itt kiszélesítik a járdát, bővítik a vendéglátóhelyek teraszait.
Az átalakítások révén az utca forgalma jelentősen csillapodik, a Blaha Lujza utcában pedig teljesen megszűnik az átmenő forgalom, autómentes zóna lesz. A Zsigmond utcát is zsákutcává alakítják át, erről az utcáról tehát nem lehet majd behajtani a Bala utcába, a Csokonai utca közlekedése viszont változatlan marad – nyilatkozta a balatonfured.hu-nak Kosler Zoltán, a városfejlesztési és üzemeltetési osztály vezetője.

A munkálatok előreláthatólag három hétig tartanak.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart