Átépítik a Kisfaludy utcát

Elkezdődött a Kisfaludy utca átépítése. A város frekventált utcája zsákutca lesz, megszűnik a parkolási lehetőség, csak engedéllyel lehet majd behajtani. A Blaha utcában megszűnik az átmenő forgalom, autómentes zóna lesz.

A város önkormányzata évek óta tervezi a reformkori városrész autóforgalmának csillapítását, ennek részeként alakítják át a Kisfaludy utca közlekedését. Az utca zsákutcává válik, az eddigi egyirányú forgalom kétirányú lesz, a Balaton étterem előtti területen alakítanak ki az autók számára egy visszafordítót.
Megszűnnek a parkolási lehetőségek, csak engedéllyel lehet majd behajtani a Kisfaludy utcába. Jellemzően az itt működő vállalkozások áruszállítói, a Horvát ház lakói kapnak engedélyt, illetve biztosítják az Anna Grand Hotel főbejáratának a megközelíthetőségét is.

A Kisfaludy utca északi oldalán lévő parkolósáv is megszűnik, itt kiszélesítik a járdát, bővítik a vendéglátóhelyek teraszait.
Az átalakítások révén az utca forgalma jelentősen csillapodik, a Blaha Lujza utcában pedig teljesen megszűnik az átmenő forgalom, autómentes zóna lesz. A Zsigmond utcát is zsákutcává alakítják át, erről az utcáról tehát nem lehet majd behajtani a Bala utcába, a Csokonai utca közlekedése viszont változatlan marad – nyilatkozta a balatonfured.hu-nak Kosler Zoltán, a városfejlesztési és üzemeltetési osztály vezetője.

A munkálatok előreláthatólag három hétig tartanak.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.