Átadták az új Balatonfüredi Járási Hivatalt

Átadták az 560 millió forintból megépült új Balatonfüredi Járási Hivatalt. A városhoz méltó, szakszerű, gyors és méltányos ügyintézést biztosító közintézményt avatunk – fogalmazott Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, a 22 települést átfogó hivatal ünnepélyes átadóján.

– Fontos szempontja a kormánynak a területi közigazgatás átalakítása, eltökélt szándékunk, hogy a nyugati elvárásoknak megfelelő közigazgatást biztosítsunk. Ez most itt a látványosan fejlődő Balatonfüreden megvalósult. Méltó környezetben, egy modern épületben zajlik majd a hivatali ügyintézés – fogalmazott Gulyás Gergely.

A megyében összesen tíz járási hivatal működik, ezek közül az egyik a Kossuth utcában megépült füredi járási hivatal, amelyben a megyei kormányhivatal három osztálya kapott helyet: a foglalkoztatási-, a népegészségügyi-, illetve az építési és örökségvédelmi osztály.

– Modern körülmények között tudjuk fogadni az ügyfeleket. Összesen 42-en dolgoznak a hivatalban, Balatonfüreddel együtt 22 település ügyeit viszik. Az elmúlt években jelentősen csökkentettük a kiadásainkat, a munkát hatékonyabbá tettük, erre jó példa ez az új épület is, ahol egyszerűbb és gyorsabb lesz az ügyintézés – mondta Takács Szabolcs kormánymegbízott, aki külön megköszönte a füredi önkormányzatnak, hogy biztosította a telket az építkezéshez.

Kontrát Károly országgyűlési képviselő  kiemelte: a közszolgáltatás a legfontosabb szolgálat, ezért szorgalmazta a járási hivatal megépítését, a modern, elektronikus ügyintézés biztosítását.

A most átadott új hivatalban (Kossuth Lajos utca 26.) már el is kezdődött a munka, ezzel a Balatonfüredi Járási Hivatal két épületben működik a városban. A Felső köz 2. szám alatti épületben ugyanis továbbra is elérhető a kormányablak, a hatósági és gyámügyi osztály valamint a földhivatal.

  • Képgaléria

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.