Oldal kiválasztása

Megújulhat a Közösségi Ház

Szerző: | 2022-04-01.

239 millió forint pályázati támogatást nyert a város a Közösségi Ház energetikai korszerűsítésére. A ház teljes felújítása azonban csak akkor kezdődik el, ha a város megkapja az épület modernizálására benyújtott pályázati támogatást is.

Az önkormányzat két külön pályázatot nyújtott be a Közösségi Ház teljes megújítására, az egyik a ház energetikai fejlesztését, a másik (600 millió forintos támogatási igénnyel) az intézmény épületének és belső tereinek teljes felújítását tartalmazza.

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője a Közösségi Ház előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: a beruházást csak egyben van értelme megvalósítani.
– Fontos fejlesztésről van szó, hiszen az itt élők érdekeit szolgáló beruházások megvalósítása prioritást élvez, márpedig a Közösségi Ház egy fontos közösségi helye a Füredieknek – fogalmazott.

– Bízunk az Élhető település keretében benyújtott pályázatunk sikerében, itt május közepére várható eredmény. A két pályázat együtt biztosítaná, hogy a Közösségi Ház kívül és belül is egy modern, a kor igényeit kielégítő intézmény lehessen. Ha minden a terveink szerint alakul, akkor ez év októberben elkezdődhetnek a munkálatok, amelyek mintegy tíz hónapot vennének igénybe – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Bóka István polgármester.

Az Élhető település program részeként egyebek mellett a Közösségi Ház előtti kereszteződést is átalakítanák, itt körforgalmat létesítenének.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

fény

2024.06.25.

Szép lett az Esterházy kastély, de este vak sötétben kell arrafelé mászkálni. Egyetlen lámpa nem világítja meg azt a szép…

film

2024.06.07.

Elég érdekes a filmfesztivál helyi programja. Gyakorlatilag a nagyobb filmeket csak Veszprémben lehet látni, itt és Almádiban elsősorban a kisebb…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart