Oldal kiválasztása

Giro d’Italia – Útlezárások a városban

Szerző: | 2022-05-01.

Május 8-án, délután érkezik meg a Giro d’Italia mezőnye a balatonfüredi célba. A mintegy kétszáz versenyző Tihany felől a 71-es főúton teker majd be a városba. Jelentős forgalomkorlátozásokra, útlezárásokra kell számítani, a parkolási rendben is lesz változás.

Május 6-án Magyarországról indul a világ egyik legrangosabb kerékpáros körversenye a Giro d’Italia. A világklasszis bringások három szakaszt tesznek meg az országban, a harmadik táv célállomása lesz Balatonfüreden.

A 105. Giro d’Italia mezőnye az utolsó magyarországi szakaszán, május 8-án, vasárnap startol Kaposvárról, és Nagykanizsán, Badacsonyon, valamint Tihanyon át érkezik a balatonfüredi célba. A versenyzők a 201 km-es harmadik szakasz után egyenesen Olaszországba utaznak.

Május 8-án, vasárnap, várhatóan 17.00-17.30 között érkezik Tihany felől, a 71-es főút – Tihanyi műút – Széchenyi utca útvonalon a füredi célba a mezőny.

Május 7-től már lehet forgalomkorlátozásokra, útlezárásokra számítani az említett területen. A verseny iránt érdeklődők a Széchenyi utcán kísérhetik majd figyelemmel az izgalmasnak ígérkező befutót.

A verseny ideje alatt a Borsos Miklós-, a Huray-, a Honvéd- és a Zákonyi Ferenc utcai parkolókban nem lehet majd parkolni.
A fizetős parkolási lehetőségek a belvárosban továbbra is elérhetőek: a Csokonai-, a Zsigmond-, a Park-, a Séta-, a Szabadság utcai, a Castricum téri és az Esterházy strandi parkolóban.

Ingyenes parkolásra a Kisfaludy strandi-, a Vasút utcai-, és kemping előtti parkolókban lesz lehetőség.

A balatonfüredi helyi járatok közlekedése is változik a kerékpárverseny miatt. Íme, a módosított útvonalak.

Az alábbi térképen (bal felső ikonra kattintva) minden ideiglenes útlezárás látható.

A Girót közel 200 országban több mint 800 millióan nézik a tévék előtt, 3-400 ezer ember pedig a helyszíneken szurkol a bringásoknak a világ egyik legjelentősebb körversenyén. A magyarországi Nagy Rajt egy jelentős országimázs-kampány is lehet. Balatonfüred külön figyelmet kap azzal, hogy a városban lesz a magyarországi verseny célállomása.

A Giro 1909 óta íródó történetében eddig 13 alkalommal rajtolt a viadal Olaszországon kívül, legutóbb 2018-ban, amikor Izraelben volt a Grande Partenza.

 

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004