Giro d’Italia – Ovációval várták a versenyzőket

Rengetegen voltak kíváncsiak a városban a Giro d'Italia mezőnyének befutójára. Tömött sorokban álltak a nézők a lezárt 71-es út mentén, sokan biciklivel érkeztek Füredre. A célban hangos ováció fogadta a kerékpárosokat.

Mark Cavendish nyerte a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny harmadik – egyben utolsó magyarországi – szakaszának sprintbefutóját Balatonfüreden, az összetettben változatlanul a holland Mathieu van der Poel áll az élen. Legjobb magyarként Fetter Erik a 41. helyen haladt át a célvonalon.

A 21 szakaszból álló túraverseny harmadik napján 176 sportoló vágott neki a Kaposvár-Balatonfüred távnak. A győztes a 201 kilométert 4 óra 56 perc alatt teljesítette.

Cavendish kilenc évvel a legutóbbi és 14 esztendővel az első Giro-szakasz sikere után ünnepelhetett ismét győzelmet.
„Vannak, akik ugyanolyan gyorsak és erősek, mint te. Én soha nem voltam a legerősebb és a leggyorsabb, nem kell egyiknek sem lenned, hogy a legjobb legyél. Hihetetlen volt az utolsó szakasz, a közönség pedig zseniális. Az emberek szeretik a kerékpársportot, a Girót és a Grande Partenzát. Megtiszteltetés volt itt lenni és nyerni – mondta a győztes.

A Füred TV videója:

Fotó: MTI

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.