Kálmán József az év füredi borásza

A pécselyi Arias Borászat borai 9 arany, 2 ezüst és 3 bronz érmet hoztak el a 31. Városi Borversenyről, ezzel a borászat vezetője Kálmán József harmadszor is átvehette az Év Bortermelője Balatonfüreden címet. Az ítészek szerint évről évre egyre jobb borok készülnek a borvidéken.

Az Annabella hotelben rendezett versenyen minden olyan borász vagy gazdasági társaság részt vehetett, akik a Balatonfüred-Csopaki Borvidéken termelt saját, vagy vásárolt szőlőből készült borral rendelkeznek. A Borheteken csak azok a borok árusíthatóak, amelyeket beneveztek a városi borversenyre.

A borokat felkért szakértőkből álló bizottságok 100 pontos bírálati módszerrel bírálták el, Nyitrainé dr. Sárdy Diána, a Corvinus Egyetem tanszékvezetőjének irányításával.

A 31. városi borversenyre közel ötven gazda, 352 bormintát nevezett be. Három nagy arany, 92 arany, 203 ezüst és 47 bronzérmet osztott ki a zsűri. A szakma véleménye szerint a csapadékszegény tavalyi év a mennyiséget ugyan korlátozta, ám a borok minőségét rég nem látott szintre emelte.

A Füred Tv videója a díjátadóról.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.