Kinyitott a Figula Borkert

Megújult Balatonfüred ikonikus vendéglátóhelye, a régi Tölgyfa csárda és egy 150 férőhelyes fedett terasszal bővült, amely Figula Borkert néven várja a vendégeket.

A borválasztékban a könnyed boroktól kezdve, a dűlős Olaszrizlingeken át a vörösborokig, mindenki megtalálja a számára ideális fajtát. A Borkertben olyan ritkaságok is kóstolhatók, amelyek kereskedelmi forgalomban nem kaphatók, köztük a Köves 2016 vagy a mindössze 300 liternyi Kékfrankos 2018. A pincészet borai mellett a Villa Delikát hidegtálait és napi ajánlatait is lehet kóstolni egyelőre csak pénteken 15-21 óra, és szombaton 12-21 óra között.

A kétszáz éves molyhos tölgyek árnyékában egy mediterrán hangulatú borkert várja a vendégeket, lefegyverző balatoni panorámával, nyugágyakkal. Rosszabb idő esetén az új fedett terasz nyújt védelmet a nyugodt borozgatáshoz.
A gyerekeket kézműves szörp és homokozó várja, a kutyáknak külön kerti csapot szereltek fel, a meleg ételek szerelmesei pedig hetente változó menüajánlatból választhatnak Martonosi Zsoltnak és a Villa Delikát nyárikonyhájának köszönhetően.

– A korábban itt működő Tölgyfa Csárda története 1959 júniusában kezdődött és évente több ezer vendég fordult meg itt. Mivel a csárda eredeti pincéje kétszáz éves múltra tekint vissza, hiszen ez a Balatonfüredi Református Egyházközség borospincéje volt, feladatunknak éreztük ennek az értéknek, a múltunk fontos részének a megőrzését. Felújítottuk az épületeket, visszaállítottuk az eredeti állapotokat és kinyitottunk, hogy mindenki élvezhesse ezt a csodálatos látványt – mondta a megnyitón Figula János.

A nyári időszakban szerdától vasárnapig tart majd nyitva a Borkert.

 

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.