Oldal kiválasztása

Gin fesztivál Balatonfüreden

Szerző: | 2022-05-31.

A balatonfüredi mólón rendezik meg az első Balatoni Gin Fesztivált. A legkiválóbb magyar ginek és a Balatonic párosításával a legjobb gin-tonic koktélok lesznek kóstolhatók a SpiccBistro teraszán. Vízpart, lenyűgöző panoráma, könnyed italok.

Június 10-11-én rendezik meg az első Balatoni Gin Fesztivált. Nyolc kiállító, köztük több nemzetközileg is elismert hazai gyártó ginje lesz kóstolható, de holland, angol, német és japán gin-különlegességeket is találhatnak az érdeklődők.

– A gin-tonic egy népszerű, közkedvelt ital. A fesztiválon a magyar gyártókat szeretnénk megmutatni, akik kifejezetten minőségi, karakteres ízvilágú, egyedi gin-eket készítenek. Hagyományt szeretnénk teremteni a rendezvénnyel, hiszen ez a könnyed, elegáns, aromás ital ide való a vízpartra. Balatonfüredet szeretjük nagyon, egy ikonikus város, ráadásul itt kultúrája is van a minőségi italok fogyasztásának a bortól kezdve a pezsgőkig – válaszolta kérdésünkre Sebestyén Norbert, a Balatonic alapítója, a fesztivál egyik ötletgazdája.

A fesztiválon a legjobb hazai ginek érhetők majd el. Itt lesz például Magyarország első London dry gin-je az Opera Gin, amely főzéséhez tíz gondosan válogatott fűszert használnak. Kóstolható majd a borókás és citrusos ízvilágú Historia gin, a számos nemzetközi elismerést begyűjtő Tokaj gin, az egyik legfrissebb magyar párlat a Gay Hussar natural dry gin, a megjelenésében és ízvilágában is egyedi Mrs. Millicent Gin és persze stílusosan a Lavender Tihany Gin és a könnyed aromájú Balaton Gin, amely a környéken termő jellegzetes összetevők egyvelegéből jött létre: muskotályos szőlő, birs, levendula és bodza virág. Sőt, a fesztiválon még a tonikok is többféle ízben kérhetők.

– Sokféle ízvilágot kínálnak a gin-tonicok, mi ebből mutatunk meg jópárat. Egy helyen ennyiféle gin nem kóstolható a Balatonnál. Külön standokon lesznek elérhetők a gyártók, 2-3 ezer forinttért kínálják a gin-tonicokat, de lesznek koktélok is – így Köteles Zsolt, a SpiccBistro ügyvezetője.

A június 10-11-én Balatonfüreden rendezendő fesztiválon mindkét nap 17-24 óra között dj zenével, és a Balaton legnagyobb gin kínálatával várják a vendégeket.

A gin egy égetett alkoholos ital, amely olyan párlatokból készül, amelyet a boróka tobozbogyójával, illetve annak kivonatával ízesítenek. Bár sok egyéb fűszert is használnak a lepárláskor, a gin ízében a boróka dominál. Az italnak sokféle típusa létezik, ezek közül többet is kóstolhatnak a fesztiválra látogatók.
A borókabogyó gyógyhatása már régről ismert, így nem véletlen, hogy a gin elődei a 11-12. században megjelent gyógyszerészeti italok közül kerültek ki. A borókás változatot 1266-ban említették meg először.
Manapság egyre több magyar minőségi gin kapható, az ország igazi boróka nagyhatalom. Rengetegféle ízű ital készül, hiszen hazánkban különféle fűszerekkel és gyümölcsökkel is dolgoznak a gint készítő manufaktúrák.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004