Oldal kiválasztása

Balatoni Hal- és Borünnep – Az idei első fesztivál a parton

Szerző: | 2022-06-03.

Koncertek, borbemutatók, gasztronómia. A Tagore sétány nagyszínpadán minden este zene, kitelepültek az ország nemzeti parkjai és itt lesz a Balaton Classic teljes mezőnye is. Elkezdődött a Balatoni Hal- és Borünnep.

A sétányon álló pavilonokba ezúttal is kitelepültek a helyi borászok, az Arias-, a Koczor-, a Balogh-, a Mészáros-, a Gyukli-, a Zelna-, a Szabó és Fia illetve a Lídia borászat kínálatából lehet válogatni.
Minden nap borbemutatók, borvásár, balatoni halak kóstolója várja az érdeklődőket.

A borok mellé balatoni hal dukál, a pontyok és süllők mellett idén bajai halászlevet lehetett kóstolni a sétányon. Kitelepült a Borcsa Étterem, a Horváth-ház Borgaléria, és a Garabonciás Csemege.

A rendezvény keretében leleplezték dr. Dicenty Dezső (1879-1965) nemzetközi hírű szőlész-borász emléktábláját a Füredi Panteonban. A füredi szőlőbirtokos kutatási eredményei, az általa kidolgozott talajtani és borászati technológiák még ma is aktuálisak, elkötelezetten népszerűsítette a balatoni borokat, a város közéletében is aktívan részt vett, egyebek mellett tevékeny szerepet vállalt a balatonfüredi Borhetek rendezésében. Nemzetközi elismertsége ellenére látását elvesztve, teljesen elszegényedve, magányosan hunyt el.

 

  • Képgaléria

A rendezvényhez kapcsolódva a Tagore sétányon bemutatkoznak a hazai Magyar Nemzeti Parkok is: a zöldforgatagban átfogó képet kapnak a látogatók az ország természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatáról, bekapcsolódhatnak a hagyományőrző kézművesek munkájába, nem utolsó sorban garantált ajándékokat, értékes ajándékcsomagokat nyerhetnek a kicsiknek és nagyoknak is szórakozást ígérő természetismereti játékokon.

Idén a 15 éves futam, a Balaton Classic veteránautó verseny teljes mezőnye is csatlakozik a rendezvényhez. Mintegy 140 különleges jármű vonul majd végig június 4-én, szombaton a Tagore sétányon. Részletek itt.
Az ország egyik legnépszerűbb veteránautó versenyén különböző sportautók szerepelnek, köztük több Ferrari, Porsche, Lamborghini vagy éppen Alfa Romeo, felvonul több hatvan évesnél is idősebb MG, egy gyönyörű 1941-es Cadillac Fastback Coupe, a rangidős jármű egy 99 éves Salmson lesz.

A június 3-6. között zajló Balatoni Hal- és Borünnep teljes programja itt olvasható.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004