Oldal kiválasztása

Ha nem olvasunk, kiszikkadunk

Szerző: | 2022-06-10.

A könyv bizonyíték arra, hogy létezik a szellem. A szellem, ami megfoghatatlan, de mégis valóság. A könyv ahhoz kell, hogy emberek tudjunk lenni – fogalmazott Korzenszky Richárd emeritus perjel az idei városi könyvheti rendezvénysorozat megnyitóján. Ezzel elkezdődött a Könyv-Bor-Jazz fesztivál - minden nap irodalmi kötet bemutatók, esténként pedig szabadtéri koncertek.

– Szent Benedek reguláját szeretném mindenki figyelmébe ajánlani. Nem azért mert szerzetes vagyok, hanem mert egy rendkívül bölcs írásmű. Az intései, figyelmeztetései mindannyiunkhoz szólnak. Az egyik legfontosabb ajánlása, hogy olvassunk. Olvassunk, hogy emberek legyünk. A könyv az időn kívül létezik. Ha olvasok elkezdek gondolkodni, révedezni, világot teremtek magamnak. Ha nem olvasok, kiszikkadok – mondta a Szőcs Géza Irodalmi Szalonban rendezett megnyitón Korzenszky Richárd, aki egy órás előadást tartott az olvasás értelméről és jelentőségéről.

Elhangzott: napjainkban az emberiség 16 százaléka nem tud olvasni. Magyarországon a felnőttek 16–33 százaléka nevezhető funkcionális analfabétának, azaz képtelenek értelmezni a leírt mondatokat.

Irodalom, jazzel és borral kísérve – újra Ünnepi Könyvhét a városban. Hangulatos kulissza, a Blaha utcában kifinomult jazz koncertek, a Vaszary kertben borkóstolók és szabadtéri olvasószoba.
Könyv-Bor-Jazz Fesztivál június 9–12. között. Részletes program itt.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004