Oldal kiválasztása

Drágább lett a városban a parkolás

Szerző: | 2022-07-01.

Jelentős változások léptek életbe július 1-től a város parkolási rendszerében. Emelkedtek a különböző parkolási zónákban a tarifák és komoly áremelés történt a bérleteknél is.

A képviselő- testület megszavazta a városi parkolási rendszer átalakítását, íme, a legfontosabb változások.

Július 1-től a 71-es főút alatti, úgynevezett 1-es díjövezetben 300 Ft-ról 360Ft/óra díjat kell fizetni a személygépkocsik parkolásáért, a teherautók, buszok 900 forint helyett 1080 Ft/óra díj ellenében parkolhatnak.

A 2-es díjövezetben, mint például a szezonban működő Kisfaludy strandparkolóban, 100 forintról 150 forintra emelkedett az óránkénti parkolás díja, a napi díj itt 600 forint. (Teherautó, busz: 300 Ft-ról 450 FT/óra.)

A felső városrészben 170 forint helyett 200 forintba kerül óránként a parkolás. A pótdíjak a díjváltozásoknak megfelelő mértékben változtak.

A parkolási bérletek árai is emelkedtek, illetve bevezettek egy új bérlet típust, amely a mélygarázsok kivételével a város összes parkolójába érvényes.

A balatonfürediek lakossági bérlete 2900 forint helyett 3500 forintba kerül. Az 1-es díjövezetbe érvényes, rendszámra szóló piros bérlet harmincezer forint helyett nyolcvanezerbe kerül, ugyanebben a zónában az átruházható bérlet ára 45 ezer helyett 90 ezer forint.

A turista heti bérlet kétezer forinttal drágult, így 12 ezer forintba kerül.

A mélygarázsokon kívül a város összes parkolójában érvényes új, általános éves bérlet ára 90 ezer forint.

A díjszabás változásai mellett szigorítottak az ellenőrzésen illetve a szankciókon is, például zöldterületen történő parkolás esetén a közterületfelügyelő kerékbilincset is alkalmazhat.

A Mészöly Géza utca építésének befejezése után ez a terület az 1-es díjövezetes fizetőparkoló rendszer része lesz, míg a behajtani tilos táblával védett, csak célforgalmat bonyolító Kisfaludy utca kikerült a fizetőparkolási rendszerből.

A parkolási rendszer részletes díjszabása, árak, övezetek itt található.

 

 

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004