Oldal kiválasztása

Megnyílt a Balaton legkorszerűbb kikötője

Szerző: | 2022-07-01.

Hosszas előkészületek után átadták a 140 férőhelyes Kékszalag PORT vitorlás kikötőt. A Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a város önkormányzatának közös beruházásában épült kikötő a Füred kemping szomszédságában található.

A 140 vitorláshajónak és 40-50 kézi hajtású vízisporteszköznek helyet biztosító kikötő bármilyen szintű verseny lebonyolításához képes biztosítani a megfelelő infrastruktúrát. A kikötőhelyeken világítás, ivóvíz csatlakozások, wi-fi kapcsolat és telepített vagy mobil szennyvíztartály-ürítési lehetőség várja a hajósokat.
Az önkormányzat mintegy 1,2 hektáros területén a vízrebocsátási lehetőségek biztosítják a vitorlázás mellett az egyéb sportágak, mint például a szörf, a kajak-kenu igényeit is. A Balatonnál ez a kikötő biztosítja a legtöbb vendéghelyet a túravitorlázók számára, hiszen a projekt egyik fő célja, hogy kiszolgálja a tavon a turisztikai célú sportolást.

– Ez egy jelentős fejlesztés, jó szempontok mentén. A komlex program részeként elkészült a Kékszalag sétány, hamarosan kész a kemping főbejárata és őszre megépül a területen az egyedülálló konferenciaközpont is. A jövő évre teljesen megújul a Füred Camping, zöldterületet fejlesztünk, modernizáljuk az infrastruktúrát. Az önkormányzatnak az a célja, hogy minél több vízparti részt nyisson meg, minél több strand bejárható legyen a szezonon kívül, minél többen sétálhassanak a Balaton partján. Ez a 21 hektáros terület ezeknek a törekvéseknek már megfelel – mondta Bóka István, Balatonfüred polgármestere az ünnepélyes átadón.

Holczhauser András a Balatonfüredi Vízisport és Szabadidőközpont ügyvezetője, a Kékszalag PORT vezetője elmondta, a teljes beruházás szeptemberre készül el, akkora épül fel a Kékszalag PORT parti létesítménye, melyben a kiszolgáló helyiségek, valamint egy tető terasz-bár kap helyet. Az épület elkészültéig mobil irodákkal, zuhanyzókkal és illemhelyekkel biztosítják a működést.

– A bérbe adható helyeink gyakorlatilag már elfogytak, sőt várólista van. Büszke vagyok arra, hogy mi rendelkezünk a környéken a legtöbb vendéghellyel, amelyekkel igyekszünk kiszolgálni a balatoni túravitorlázókat – tette hozzá.

Gerendy Zoltán a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke kiemelte: a Kékszalag PORT az ország legkorszerűbb vitorlás telepe, központja, találkozási helye lesz a vitorlázó sportnak, a túrázóknak, a kajakosoknak egyaránt.

– Nemzetközi versenyeket szeretnénk itt rendezni, bajnokságokat, itt otthonra lel a szabadidős túravitorlázó családoktól egészen az olimpikonjainkig mindenki, aki a Balaton szerelmese – fogalmazott a szövetség elnöke.

  • Képgaléria

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004