Oldal kiválasztása

197. Anna-bál – Minden korábbinál több vendég

Szerző: | 2022-07-08.

Minden korábbinál több, 620 vendéget várnak az idei 197. Anna-bálra. A július 23-án, az Anna Grand Hotel hangulatos kertjében rendezendő eseményre nagy az érdeklődés, már egy hónapja elfogytak e belépőjegyek. A patinás rendezvényt ezúttal is az Anna Fesztivál eseményei előzik meg.

– Soha ennyien még nem vettünk részt a bálon, 620 vendéget várunk, rendkívüli volt az érdeklődés a jegyek iránt. Újdonság, hogy a Gyógy téren egy exkluzív sátrat állítunk fel. A város ezúttal is meghívta a 18 éves füredi lányokat, közülük összesen 19-en jelezték, hogy részt vesznek az eseményen, a partnervárosainkból is 18 elsőbálozó lányra számítunk – fogalmazott az Anna Grand Hotelben rendezett sajtótájékoztatón Bóka István, polgármester.

A bál estéjén az Anna-báli szépek lovasfogatain lehet majd sétakocsikázni. Balatonfüred lesz az egyetlen hely, ahol a mezőhegyesi, a szilvásváradi és bábolnai ménesgazdaságok fogatai közül választhatnak a vendégek.

– A báli szív színe ezúttal zöld lesz. Ebben az évben megújítottuk a herendi porcelán serlegeket. A bál szépe egy 24 karátos arannyal díszített Apponyi mintájú serleget kap, az első udvarhölgy Rothschild, a második udvarhölgy pedig Viktória mintájú serleget vihet majd haza – mondta dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója, aki hozzátette: a vendégek elé 3300 darabos, mintegy száztíz millió forint összértékű, az 1930-as évekig visszanyúló Apponyi motívumokkal díszített szerviz kerül.

Az Operaház balettművészei táncolják a bálon a palotást, a bál szépét és két udvarhölgyét éjfélkor mutatják be, ők másnap délelőtt a Kisfaludy Színpadon is láthatók lesznek, majd sétakocsikáznak a városban.

Idén is megrendezik a szívkórház előtti téren felállított nagyszínpadon az Operagálát, előtte egy nappal a Magyar Állami Operaház művészei lépnek fel. – Nagy örömmel jövünk Balatonfüredre, itt lesz az énekkarunk, a zenekarunk és a balettművészeink, akik a bálon lépnek fel. Népszerű, romantikus zeneműveket megszólaltató operagálával készülünk a Gyógy téren rendezendő koncertre – mondta Ókovács Szilveszter a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

Az infláció és a háborús helyzet miatti rendkívüli nehézségek ellenére megtörténtek a szükséges fejlesztések a szállodában, így ezúttal is méltó helyszíne lesz a patinás bálnak – jelentette be Lengyel Ernő, az Anna Grand Hotel tulajdonosa.

A sajtótájékoztatón részt vett Horváth Eszter, a tavalyi Anna-bál szépe.
– Sikeresen leérettségiztem, bízom benne, hogy felvesznek az ELTE nemzetközi gazdálkodás szakára. Nekem és a családomnak is nagy büszkeség volt a tavalyi bál, izgatottan várom, hogy újra itt lehessek a bálon – mondta a 2021-es bál szépe.

Az ország egyik legrégebbi társadalmi eseményére a belépő 85 ezer forintba került, a jegyek már június közepén elfogytak. Idén is minden hölgy sorszámozott herendi porcelánszívet kap ajándékba.
A bál előtt a Vaszary Villa kertjében gyülekeznek a vendégek és onnan indul majd este fél nyolckor a zenés menet, itt akasztják a hölgyek nyakába a sorszámozott herendi porcelán szíveket. A báli közönség szavazza meg a 15 legszebb lányt, akik közül majd a szakmai zsűri választja ki a bál szépét és udvarhölgyeit.
A bált a július 20-24. között zajló Anna Fesztivál programjai előzik meg.

 

 

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004