Oldal kiválasztása

A Kisfaludy Strand infrastrukturális fejlesztése III. ütem

2022 I 06 I 30

A Kisfaludy Strand az északi Balaton-part legnagyobb szórakoztató strandja, amely Balatonfüred keleti részén található, tágas parkolójával és szolid belépőjegy árakkal. A 430 méter hosszú parti sávval, 44 ezer négyzetméter és kertészmérnökök és tájépítész által szakszerűen parkosított területtel és 40 ezer négyzetméter fürdőzésre kijelölt vízfelülettel rendelkező Kisfaludy Strand a családok kedvelt fürdőhelye.

A strandon sokféle szolgáltatás megtalálható: sportpályák, játszóterek, fitness-park, különböző vendéglátóegységek például hat büfé, egy önkiszolgáló étterem, parti drinkbár, vízisportszer kölcsönző, animációs program, Kisfaludy Élménysziget Csúszdapark várja a kikapcsolódásra vágyókat. Az extra szolgáltatások közé tartozik az ingyenes WIFI, a strandkönyvtár, a baba-mama szoba és az őrzött kerékpártároló is.

A strand az elmúlt években számos fejlesztésen esett át. A fürdőhely keleti oldalán lévő vizesblokk átépítése, energetikai és funkcionális korszerűsítése történt meg kifejezetten család-barát szempontok alapján. Új víztakarékos kültéri zuhanyzókat telepítettek, a mesterséges árnyékolást biztosító napvitorlát szereztek be, csúszda épült és jelentős arányban megújul a strand zöldfelülete is. A komfortos fürdőzéshez elengedhetetlen strandi mederkotrást és homokozást is végeztek.

Az idén a Széchenyi 2020 programban, az Európai Uniótól elnyert 30 millió forintos pályázati forrásból a Kisfaludy Strand ismét tovább fejlődhetett a Kisfaludy Strandfejlesztési Koncepció keretében. A fejlesztés eredményeként, ezúttal a strand akadálymentesítése miatt a vizesblokkok célzott fejlesztését valósíthatta meg a fenntartó. A mozgássérültek érdekében a Kisfaludy Strandon egyébként is folyamatos fejlesztések történtek. Jól bevált és rendszeresen használt a mozgássérült kültéri öltöző és az akadálymentes vízbejutást segítő rámpa. Most a fürdőhely középső részén található akadálymentes vizesblokk újulhatott meg a pályázat segítségével, amelybe a legkorszerűbb technológiát képviselő berendezések kerültek beépítésre.
A felújított vizesblokk energiaszükségletét napelem biztosítja a fenntarthatóság figyelembe vételével. A fejlesztésre a Kisfaludy Strandon nagy szükség volt, hiszen a családos vendégek száma folyamatosan növekszik, így egy új családi wc nagy kihasználtságot és könnyebbséget fog jelenteni a kisgyermekes családok számára a felszerelt pelenkázó és vízvételi hely lehetőségével. A vizesblokk megközelítése már most is akadálymentesített.
A vizesblokkok szezonon kívül is használhatók lesznek az ide érkező vendégeik számára.
Jelenleg időjárástól függően június elejétől szeptember elejéig tart a klasszikus jegyértékesítési szezon a Kisfaludy strandon, ezen időszak alatt zajlik a legnagyobb forgalom. A mostani fejlesztéssel azonban a szezonon túli szolgáltatásokat is tovább tudták bővíteni, hiszen a létrejött családi wc-vel és a funkcionálisan is felújított akadálymentes vizesblokkal, valamint a férfi és női vizesblokkal a strand az elő- és utószezonban is turisztikailag vonzó területté vált. A megvalósuló fejlesztés ugyanis hetekkel kitolhatja a strand használatát a kisgyermekes, akadálymentes szolgáltatásokat használó strandlátogatók számára. A sikeres pályázatnak köszönhetően az említett fejlesztéseken túl, új árnyékoló pergolát is felszereltek, a környezettudatosság jegyében.

A fejlesztésekkel a város több célt ért el: kiváló minőségű strand, család- és gyermekbarát körülmények, megfelelő infrastruktúra és biztonság.
A projekt száma:STR-2021-108

 

 

Megosztás

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004