Oldal kiválasztása

Balatonfüred Széchenyi Strand fejlesztése IV. ütem

2022 I 06 I 30

A június 20-tól augusztus 31-ig nyitva tartó Széchenyi strand a nyugati városrész legnagyobb természetes fürdőhelye. Bár a strand elsősorban a főszezonban várja a turistákat, a fürdőhely mellett található kemping minden évben április végétől szeptember végéig tart nyitva, az átjárás pedig a strand és a kemping között akadálytalan, vagyis a főszezonon kívüli időszakban is igénybe vehetik a látogatók a strand egyre színvonalasabb szolgáltatásait, melyek az utóbbi évek folyamatos fejlesztéseinek eredménye. Az elmúlt években ugyanis pályázati segítséggel számos beruházás történt a területen, olyanok, amelyek még vonzóbbá tették a város nyugati végében található strandot.

A strand területén felújították a zöld felületet és új utakat alakítottak ki. Három napkollektoros zuhanyzó épült, elvégezték a vízicsúszda felújítását, amely bővült is egy családi csúszdarésszel, új vízlejárókat telepítettek, felújították a parti sétányt, elvégezték a mederhomokozást is. Családbarát öltözőt építettek, napelemes világítással, homokos sportpályával fejlődött a strand. Új napozóstégek épültek, akadálymentes vízbeemelővel és egy vizesblokk teljes felújítása is megtörtént a családbarát szempontokat figyelembe véve, családi mosdó és baba-mama szoba kialakítással.

A strand további fejlesztése ezúttal sem maradt el, erre azért volt szükség, mert a város nyugati irányban terjeszkedik, az itt nyaraló vendégek ezt a strandot használják. A strandhoz közel halad el a balatoni kerékpárút, valamint a közeli ingyenes parkolási lehetőség miatt is sokan keresik fel.
A strandon már most is elérhető szolgáltatások, pl. mini-lídó, csúszdák, bérelhető vízi sporteszközök, wakeboard pálya, napozó stégek komplex élményszerzést kínálnak a fürdőző vendégek számára. Ezt a kínálatot szélesítették most egy új, családi játszótér építésével. A játszótér elsődlegesen a 2-12 éves korosztály számára készült, interaktív elemekkel, integrált, akadálymentes eszközökkel. A 244 négyzetméteres játszótér a vízpart közelsége miatt hajós témára épült, központi eleme egy akadálymentes hajó játszóvár, melynek alsó paneljei kerekesszékkel is megközelíthetők, ezen túlmenően mászófal, kötélmászóka, csúszdák és mászó felületek lettek kialakítva. Az új játszótér a fürdőzési időszakon kívül is, vagy rossz idő esetén is használható, így hozzájárul ahhoz, hogy a strand területét a főszezonon kívül is használja a közönség.
A strand működéséhez kötelező vízi mentést évek óta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata biztosítja, a szakemberek ajánlására alapján a strand biztonságos üzemeltetéséhez kapcsolódó eszközök beszerzését is megvalósították. Forgalomba állt egy mentő katamarán. A korszerű, balatoni körülmények között jól bevált, evezős mentő katamarán a hagyományos csónakokhoz képest megkönnyíti a bajba jutottak mentését, kiemelését, valamint egy automata defibrillátorral a szakemberek gyors, szakszerű újraélesztést tudnak végrehajtani a főszezonon kívüli időszakban is.

A Bejárható Magyarország Programhoz történő kapcsolódás érdekében, most egy a kerékpárosokat kiszolgáló fejlesztést is megvalósítottak, egy kerékpáros szervízoszlop telepítésével. Ez állványként használható, és a kerékpárok javításakor használatos szerszámokat tartalmaz.
Balatonfüreden a Széchenyi strand igazi kikapcsolódást jelent a vendégeknek, ahol minden korosztály megtalálja számításait. Az Európai Uniós támogatás keretén belül 30 millió Ft összegű fejlesztéssel folytatódott a Kisfaludy Strandfejlesztési Konstrukció.

A Széchenyi Strandról további információkat a https://www.balatontourist.hu/hu/balatoni-kempingek-szallashelyek/fured oldalon lehet találni.
A projekt száma: STR-2021-111

 

 

Megosztás

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004