Oldal kiválasztása

Esterházy Strand infrastrukturális fejlesztése III. ütem

2022 I 06 I 30
A balatonfüredi Esterházy Strand, mely minden évben ötcsillagos minősítést kap a „Kékhullám zászló” versenyen, az egyik legkedveltebb fürdőhely a térségben, kijelenthető, hogy az Esterházy Strand az északi-part egyik legmagasabb szolgáltatás minőségével rendelkezik.

A korábbi években megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően egy színvonalas, rendezett, tiszta és igényes strand várja a vendégeket.
A közel harmincezer négyzetméter magas minőségben és kertészmérnökök és tájépítész által szakszerűen parkosított felülettel és hatvanezer négyzetméter fürdőzésre kijelölt területtel rendelkező strand szolgáltatásai is kiemelkednek a többi közül.

Az Esterházy Strand Balatonfüred reformkori hangulatban megújuló fürdőtelepének, a Balaton-partnak az egyik legszebb strandja, amely fürdő stégekkel, gyönyörű tihanyi panorámával, kedvező mederkialakításával, lidós partszakasszal várja a nyugodt, biztonságos pihenést kedvelő fürdővendégeket a Tagore sétányon.

Vendéglátóegységek széles választéka megtalálható itt, éttermek, mini ABC, top márkákat árusító strandcikk-divatáru üzlet, drinkbár, kávézó-cukrászda, számos büfé és sörözők kínálatai közül választhatnak a vendégek.

A strand területén élményfürdő is található egy kisebb, 40-60 cm vízmélységű gyermek- és egy nagyobb, 90-140 cm mélységű, feszített víztükrű élménymedencével. Az élménymedence wellness szolgáltatásait többek között a hátmasszás, pezsgőfürdő, sodrófolyosó alkotják, melyek a vendégek kikapcsolódását segítik elő. A medencékhez egy-egy csúszda is csatlakozik. A strandon lehetőség van vízisportszer kölcsönzésre is, illetve különböző programok is biztosítottak, mint például: fitness és aquafitness foglalkozások, gyermek ügyességi versenyek és kézműves foglalkoztatás, animáció, strandröplabda versenyek.

A strand a korábbi fejlesztéseknek köszönhetően természetesen mozgássérült vendégek fogadására is alkalmas. Mozgáskorlátozottak számára kiépített illemhelyek, a vízbejutást segítő rámpa a vízparton, illetve mozgáskorlátozott hidraulikus vízbeemelő lift került kialakításra. A családok számára baba-mama szoba, illetve a teljes strand területén kialakított családi wc-k segíti elő a kisgyermekes családok számára a kényelmes és funkcionális kiszolgálást. A strand területén ingyenes WIFI biztosított.

Idén a Széchenyi 2020 program keretében folytatódott a Kisfaludy Strandfejlesztés. A pályázat útján az Európai Uniótól elnyert 30 millió forintból megvalósult egy újabb családi wc kialakítása, az „Annabella” strand akadálymentes vizesblokkjának felújítása, a parti sétányon lecserélték a hulladéktároló edényeket, akadálymentes családi öltözőfülkét alakítottak ki, megújult a parti sétány térvilágítása, füvesítés, gyepfelújítás, locsolórendszer fejlesztés történt, valamint a parti sétány burkolatának fejlesztését is elvégezték.

A fejlesztés eredményeként természetes árnyékolást nem biztosítható helyeken napvitorlákat állítottak fel, hogy a vendégek a legmelegebb időszakban is védve lehessenek a káros UV sugárzástól.

Ezenfelül a nyáron nélkülözhetetlen parköntözés vízellátásának javítása érdekében, új öntöző szivattyútelepet alakítottak ki és az ülepítő-rendszerhez új töltőszivattyút szereztek be.

A strand biztonságos üzemeltetéshez kapcsolódó eszközbeszerzés is történt a pályázati forrás felhasználásával. Egy új Red Life típusú mentőkatamarán is szolgálja a látogatók biztonságát.

A strand területe egész évben látogatható, szezonon kívül kiemelt övezeti közparkként funkcionál színvonalas játszótereivel, ápolt zöldterületeivel és utcai bútorzataival. A vizesblokk akadálymentesítéssel és a családbarát szolgáltatások erősítésével, a világítás fejlesztéssel most egy újabb területet tud a város egész éves használatra bocsátani. Az Esterházy strand idén ismét megújulva várhatja a vendégeket.

A projekt száma: STR-2021-110

 

 

 

Megosztás

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004