Oldal kiválasztása

Elsőbálozó lány az Anna-bál szépe

Szerző: | 2022-07-24.

A budapesti 17 éves Kemecsey Anna Viktóriát választották a 197. Anna-bál szépének. Az első udvarhölgy a 19 éves miskolci Zelena Zóra, a második udvarhölgy pedig a 17 éves nagyigmándi Janovszki Csenge lett.

A bál szépe, Kemecsey Anna Viktória jelenleg budapesti gimnazista, aki jogi tanulmányokat szeretne folytatni és szabadidejében díjlovaglással foglalkozik.
– Elérzékenyültem, amikor meghallottam a nevemet, még most is remegek az örömtől. A családban sokat beszéltünk a bálról, tervezgettük, hogy egyszer eljövünk. Boldog vagyok – mondta a bál szépe.

A bál első udvarhölgye Zelana Zóra születésnapi ajándékként kapta a báli belépőt. Janovszki Csenge, a második udvarhölgy a Komáromhoz közeli Nagyigmándról érkezett a bálra, szereti a népzenét, sőt népi énekesnek készül.

A bál szépe az aranyalma mellett egy modernizált Viktória-mintás herendi vázát, udvarhölgyei Rothschild- és Apponyi-mintásat kaptak ajándékba.

Az Anna-bálon a résztvevők közül hagyományosan a közönség szavazza meg a legszebb tizenöt lányt, akik közül végül a zsűri választotta ki a bál szépét és két udvarhölgyét.
A palotást a Magyar Állami Operaház balettművészei táncolták, kísért a Mendelssohn Kamarazenekar.

A Kiss Ernő-díjat, magát a huszárkapitányt ábrázoló szobrot, Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész vehette át. Az elismerést minden évben olyan személy kapja, aki munkájával, hivatásával gazdagította Balatonfüred kulturális és szellemi életét.

  • Képgaléria

A 85 ezer forintos jegyek szinte napok alatt elkeltek az idei bálra. A vendégek elé 3300 darabos, mintegy száztíz millió forint összértékű, az 1930-as évekig visszanyúló Apponyi motívumokkal díszített szerviz került.

Idén is a báli közönség szavazta meg a 15 legszebb lányt, akik közül a Horgas Eszter fuvolaművész, Kocsis Korinna, korábbi Anna-bál szépe, V. Kulcsár Ildikó újságíró, és Schiffer Miklós divatszakértő, Ókovács Szilveszter az Operaház igazgatója és Gömbös Lóránd üzletember alkotta zsűri választotta ki a bál szépét és udvarhölgyeit.

Az idei évben is az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Szerencsejáték Zrt. volt az esemény kiemelt támogatója.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004