Oldal kiválasztása

Balatonfüreden lesz tűzijáték

Szerző: | 2022-07-29.

Balatonfüreden megtartják augusztus 20-án a tűzijátékot. Bóka István polgármester több egyeztetést is tartott az ügyben, végül az a döntés született: az élő szerződést nem bontja fel a város, ráadásul a tűzijáték turisztikai és gazdasági szempontból a költségeknél többet hoz Fürednek.

Megtartják Balatonfüreden az augusztus 20-ai tűzijátékot, amelyre már jóval korábban szerződést kötött a város. Mint megtudtuk, a látványosság költségeinek jelentős részét a városhoz kötődő támogatók finanszírozzák.

– Rendkívül sokan kedvelik, követik figyelemmel a nagy tradíciókkal rendelkező tűzijátékot, nekik nem akarunk csalódást okozni. Másrészt pénzügyileg, városi szinten messze megtérülnek a tűzijáték költségei, turisztikailag, gazdaságilag ez Balatonfürednek sokat hoz – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Bóka István polgármester, aki hozzátette: tisztában van vele, hogy a tűzijáték megrendezését természetvédelmi és állatvédelmi szempontok is árnyalják, ezért a jövőben újra át kell majd gondolni, hogy Balatonfüreden szükség van-e erre a látványosságra.

Mint arról korábban már írtunk, az elmúlt hetekben az ország több településén úgy döntöttek, ebben az évben nem tartják meg az augusztus 20-ai tűzijátékot, elsősorban a nehéz gazdasági helyzetre hivatkozva.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004