Oldal kiválasztása

Himfy szerelmei – Katti Zoób divatbemutató

Szerző: | 2022-08-16.

Divatbemutatót tart a Blaha Lujza utcában a Katti Zoób Divatház. Az esten száz modell idézi meg a 250 éve született költőzseni, Kisfaludy Sándor szellemiségét, aki Balatonfüreden színházalapítóként is ismert.

A Himfy szerelmei címet viselő Fashion Night a költő 1801-ben megjelent azonos című regényére utal. Kisfaludy Sándor ugyan névtelenül adta közre kötetét, hatása így is rendkívüli volt. Az ismeretlen lírikus a női közönség bálványa lett; elolvasták költeményeit olyan földesurak is, akik azelőtt sohasem ereszkedtek le magyar könyvek forgatásához. Magasztalták a szerelmi dalsorozatot, amelyet a nagy olasz lírikus, Petrarca ihletett.

Házassága után Kisfaludy hozzáfogott a Himfy Szerelmei második részének megírásához. Az 1807-ben kiadott vers gyűjteményével – A boldog szerelemmel – újabb babérokat aratott. Most már nem titkolta nevét. Voltak, akik megütközve látták, hogy szerelmes dalokat ír, de Kisfaludy csak legyintett rájuk, mondván: „a szerelem az emberi természetnek legerősebb, legnemesebb, legszebb, legboldogítóbb indulatja, minden jónak, szépnek, felségesnek kútfeje, minden szeretetreméltó dolgoknak szerzője.”

A szabadtéri divatbemutatón száz modell vonul majd fel a Blaha Lujza utcától a Gyógy térig. Az esten kiderül, hogy Himfy szerelmei miként jeleníthetők meg ruhákban.

A program kiemelt kulturális támogatója a Szerencsejáték Zrt.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004