Gálfi Dalma menetelt a US Openen

A balatonfüredi teniszező sima győzelemmel jutott egyéniben a legjobb 32 közé a US Openen, a tizenhat közé azonban már nem sikerült bejutnia, így is az eddigi pályafutása legjobb eredményét érte el a Grand Slam tornákon.

– Életem legnagyobb eredménye a harminckettő közé jutás Grand Slam-tornán. Két nagyszerű meccset játszottam, jó formában vagyok, és az egészségemmel is minden rendben, várom a következő fordulót – nyilatkozta Gálfi Dalma a nemezetisport.hu-nak a győzelem után.

A világranglista 91. helyezettje hétfőn egy spanyol versenyzőt, a spanyol Nurria Parrizas-Diazt (62.) búcsúztatta a US Openen, a második fordulóban pedig szerdán a brit Harriet Darttal (88.) találkozott, aki ellen alig egyórás bravúros játék után jutott tovább.
A New York-i tornán 2015-ben juniorbajnok Gálfi párosban is remekel, oldalán az amerikai Bernarda Perával bejutott a második fordulóba az amerikai nyílt teniszbajnokság női páros versenyében.

A balatonfüredi teniszező és partnere a Maryna Zanevska, Kimberley Zimmermann belga kettőst búcsúztatta három játszmában 1 óra 51 perc alatt.
Gálfi Dalma a harmadik fordulóban a 18. helyen kiemelt, az idei Roland Garroson negyeddöntős orosz Veronika Kudermetovával találkozott, akitől két játszmában kikapott.

Gálfi Dalmának egyébként a US Open a kedvenc tornája: „a junior Grand Slam-győzelmem óta a US Open a kedvencem, s ez az érzés most még inkább megerősödött bennem. Nagyon szeretem a várost, a benne összpontosuló energiát, a közönség és az atmoszféra itt a legjobb a nagy tornák közül. Remélem, sokszor vissza tudok még jönni ide”.

Gálfi Dalma (24 éves) junior világbajnok, felnőtt magyar bajnok, a US Open junior lány bajnoka (2015), junior párosban wimbledoni bajnok (2015), korosztályos világbajnoki bronzérmes (2014), Európa-bajnok (csapatban és párosban) (2014).
Egyéniben kilenc, párosban tíz tornagyőzelmet szerzett. 2015-ben megnyerte az US Open junior lányok versenyét, és 2015. szeptember 14-én a junior lány világranglista élére került. Párosban 2015-ben Stollár Fannyval együtt győzött Wimbledonban a junior lányok páros versenyén. A felnőtt mezőnyben 2021-ben a US Openen jutott fel először Grand Slam-torna főtáblájára.
A WTA felnőtt világranglistáján egyéniben 2021. november 1-én a 123. helyre került, amivel akkor a világranglistán legmagasabban jegyzett magyar női teniszező volt. A legjobb világranglista helyezése a 2022. június 20-án egyéniben elért 81. hely, míg párosban ugyancsak 2022. június 20-án a 151. helyezés.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.