Oldal kiválasztása

Tematikus szabadidőpark nyílik a városban

Szerző: | 2022-09-30.

A Forrás Sportparkban az egész családnak sportolási és kikapcsolódási lehetőséget nyújtó szabadidőparkot létesít a város. Fedett teniszpályák, terepkerékpár élménypálya, 800 méteres rekortán futópálya, műanyag oktató sípálya és hófánkpálya, görkorcsolyapálya, szabadtéri edzőpark, játszóterek vehetők majd igénybe. A projekt része az úgynevezett Tündérkert közpark létesítése is, itt közel háromszáz őshonos gyümölcsfát telepítenek és tűzrakóhelyeket alakítanak ki.

A város nyugati részén, a Forrás Sportparkban megvalósuló fejlesztés egész évben, az időjárástól függetlenül lehetőséget nyújt majd a turistáknak és a családoknak egyaránt az aktív kikapcsolódásra, egészségmegőrzésre. A beruházás hozzájárul Balatonfüred további ismertségének növeléséhez, hiszen a város kínálata számos új, illetve továbbfejlesztett szolgáltatással, turisztikai attrakcióval bővül.

– Országosan is egyedülálló multifunkcionális sportparkot létesítünk. Népszerű, szabadban űzhető sportokat lehet itt kipróbálni, a gyerekek biztonságos körülmények között tanulhatnak meg például kerékpározni illetve síelni – fogalmazott a fejlesztés helyszínén tartott sajtótájékoztatón Harangvölgyi András szakmai vezető. A Balaton-felvidéki Kerékpáros Egyesület elnöke hozzátette: számos szolgáltatás várja majd a látogatókat: sporteszközöket lehet bérelni, lesz öltöző vizes blokkokkal és közösségi hely is.

– Ritka, hogy az aktív kikapcsolódásra vágyók ennyi sportágat egy helyen megtaláljanak. A tansípálya különlegessége, hogy a speciális borítása miatt nyáron is lehet majd használni. Oktatók segítségével lehet majd itt megtanulni síelni, snowboardozni, a gyerekek örömére hófánkpályát is építettünk. Rendezvényeket is szeretnénk a sportparkban tartani, de nyári táborokat is tervezünk a gyerekeknek – vélekedett Kelemen Zoltán szakmai vezető, többszörös válogatott síugró, sportmenedzser.

  • Képgaléria

Az új teniszpályák szakmai vezetője Gálfi Tamás a junior világbajnok füredi teniszező, Gálfi Dalma édesapja.
A 3,5 hektáros területen a sportolási lehetőségek, a tansípálya kivételével ingyen vehetők igénybe. A látogatókat egy 60 férőhelyes parkoló várja. Várhatóan novembertől hétvégenként már használhatók lesznek a sípályák.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával konzorciumi formában megvalósuló beruházás száz százalékos támogatottságú, összköltsége a három konzorciumi tagra – Magyar Turisztikai Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársaság, Holnapocska Alapítvány, Balatonfüred Város Önkormányzata – vonatkoztatva mintegy 962 millió forint, ebből Balatonfüred önkormányzatára jutó támogatás összege 630 millió forint.

 

Megosztás

Olvass tovább

Programok

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Attila2024-02-28 17.10AgoraÍzléses közterületek Füreden? De mi lesz a lakóteleppel ,évek óta nem kezelik rendesen a növényeket ,bokrokat, fákat. Több szolgáltató feltúrta
  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004