Oldal kiválasztása

Irodalmi díj fél disznóval

Szerző: | 2022-10-02.

Tóbiás Krisztián költő, a Tempevölgy folyóirat főszerkesztője vehette át idén a Csáth Géza-díjat. A Fiatal Írók Szövetsége a PesText Fesztivál keretében Budapesten adta át az elismerést. A nyertes a szokásokhoz híven egy fél disznót is kapott a díj mellé.

Az irodalmi díjat 2016-ban, kizárólag adományokból alapította a Fiatal Írók Szövetsége. Az elismeréssel az alapítók a hazai díjazási rendszer és kulturális élet problémáira is szeretnék felhívni a figyelmet.

Tóbiás Krisztián (1978) munkássága szerteágazó: irodalmi tevékenysége mellett szerkesztői és hiánypótló irodalomszervezői munkája is elismerésre méltó. Már korábbi versesköteteivel is kivívta az irodalomkritika elismerését, a ver/sec-kel, a vasjanival, a Túliratokkal és a Wilkinson pengével. Kötetei közül a 2020-as A mikulás rakétája kapta az eddigi legtöbb figyelmet. A kilátástalanság könnyed, játékos hangvétellel való kombinációja teszi igazán intenzív olvasói élménnyé a könyvet – hangzott el a díjátadón.

Tóbiás Krisztián szépírói tevékenysége mellett a város folyóiratát szerkeszti. A Tempevölgy kiadványai illetve lapszámai az elmúlt években magas színvonalat és tudományos megbecsülést értek el. Több, kortárs valamint 19. századi irodalomról szóló tudományos konferenciát szervezett Balatonfüreden, a napokban pedig elindult a folyóirat podcast sorozata is.

 

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004